ROLF Spectacles

ROLF Spectacles
story-3
vc_spectr_rolf360
Basis Portfolio-rolf

ROLF Spectacles

Sebastiaan Overeem
Mail: Sebastiaan.Overeem@rolf-spectacles.com
Telefoon: +4369915444043
Website: www.rolf-spectacles.nl

Op Bold verkrijgbaar voor de volgende landen:
Nederland, België en Luxemburg.

De nieuwste collectie houten brillen van het merk Rolf wordt in Nederland gepresenteerd. Rolf produceert de brillen handgemaakt voor 100% van hout, waarvan ook het scharnier, waarbij het proces 38 uren in beslag neemt. Deze schitterende exclusieve monturen van Rolf hebben vanaf de start in 2009 tot heden een groot aantal prijzen gewonnen waaronder de Silmo D’or en de Reddot Design Award!

ROLF Spectacles is een klein bedrijf welk door 2 families is opgericht en gevestigd in het hart van de Tirolse alpen. De brillen zijn volledig van hout en zijn stuk voor stuk handgemaakt. De brillen wegen zeer weinig, waardoor het draagcomfort hoog is. Het idee achter de brillen van ROLF is een nieuwe trend te zetten in zowel design als in nieuwe en innovatieve ideeën. De collectie is geheel gemaakt van natuurlijke materialen en er komt geen schroef of metaal deeltje aan te pas. Zo heeft het onderzoeks- en ontwikkelingsteam een nieuw en innovatief scharnier bedacht, die alleen bestaat uit hout en fantastisch werkt. ROLF Spectacles heeft dan ook al meerdere prijzen gewonnen met hun geweldige ideeën en designs. Om de hoge kwaliteit van de brillen te waarborgen, worden de brillen in hun eigen fabriek in Tirol gemaakt.
ROLF Spectacles wint de Red Dot-prijs in de categorie Fashion Design 2018. Het panel van experts kent het internationaal erkende kwaliteitskeurmerk alleen toe aan producten die onderscheiden in ontwerp. “We zijn verheugd dat we dit jaar opnieuw zijn gekozen door de jury en presenteren met trots het winnende model.”
Verklaring van de jury:
“De brillen zijn bijzonder door hun niet-metalen en schroefloze scharniertechnologie. Het ontwerp van natuurlijke materialen als hout, steen en rubber is eveneens opwindend.”
 
Het ROLF-model Break uit de ‘excellence-collectie’ is een combinatie van twee natuurlijke materialen: steen en hout. Dit model heeft een uiterst precieze tweekleurige afwerking en is voorzien van de innovatieve FLEXLOCK-scharniertechnologie. Het nieuwe scharnier van hout en natuurlijk rubber maakt beweging in alle richtingen mogelijk, waarbij de gelaagde structuur van leisteen een levend uiterlijk geeft.

Gedreven door de wens om nieuwe innovaties te creëren, is ROLF Spectacles geïnspireerd door een wereld, die onbegrensd blijkt te zijn. Het resultaat is een van de meest ‘zachte’ collecties onder de ROLF familie. Nieuw ontwikkelde brillen maakten de sprong van snelle prototyping naar een erkende highend TITANIUM product. Dit werd bereikt door implementeren van de kennis van toegevoegde fabricage van verschillende bereiken  alsmede tien jaar ervaring in de Brillen markt. Met het beste productie scenario zijn de ROLF brillen geprint door machines met geoptimaliseerd en geminimaliseerd materiaal en met de hand afgewerkt door geschoolde eyewear medewerkers. De grootste prestatie in de ontwikkeling van het product is, dat de brillen gemaakt zijn in maar drie hoofdonderdelen en daarom zeer aanpasbaar, flexibel en zo licht als mogelijk.

Translate »