BOLD #2 – FAKBYFAK

BOLD #2 – FAKBYFAK

Alex Melnikov

FAKBYFAK

Kun je me iets vertellen over je achtergrond? Je opleiding, je link met de brillen industrie?
Ik ben afgestudeerd in Sociale Wetenschappen en Management. Mijn partner Roman is een expert op het gebied van Bouwkunde. Onze opleidingen staan ver weg van mode en design. Na mijn afstuderen heb ik jaren gewerkt als persvoorlichter bij een aantal grote bedrijven. Later was ik betrokken als projectmanager bij een evenementen bedrijf en daarna werkte ik voor het Canadese Cirque du Soleil als directeur productie in Rusland. Roman en ik waren allebei totaal niet verbonden met de brillen industrie. Omdat we een intuïtief gevoel hebben over hoe de dingen verondersteld worden te werken ben ik er zeker van dat we een succesvol project kunnen maken van elke uitdaging in bijna elk gebied. We vinden en verkennen getalenteerde ideeën of ze vinden ons en samen perfectioneren we ze om ze daarna om te zetten in een product.

Wat is het belangrijkste in je leven?
Het moment is het allerbelangrijkste. In feite het oprechte en de diepe ervaring van het moment. Het kan een moment van geluk of wanhoop zijn, volslagen vreugde of leegte. Het geeft niet. Wat belangrijk is, is om te leven door ieder moment tot het maximum te ervaren, te erkennen en verder te gaan. Mensen die dicht bij het hart liggen zijn ook zeer belangrijk voor mij.

Kun je iets vertellen over je collectie?
Het is belangrijk voor ons om objecten te creëren die de verbeelding prikkelen. Objecten die van nature een stroom van gedachten of interne relaties tussen een individu en de fysieke werkelijkheid genereren. FAKBYFAK ontwerpen zijn wisselwerkingen met de klassiekers die toch een nieuwe richting geven. FAKBYFAKS ideeën dragen geen tijd referentie, we pakken visuele ideeën uit verschillende periodes en creëren beelden die niet eerder hebben bestaan. FAKBYFAK zonnebrillen zijn een insigne voor hun eigenaren geworden. Een identificatiecode, waardoor “uw eigen ik” gemakkelijk te herkennen is- waar u ook bent en wat u ook draagt. Het werkt als een soort masker dat verbergt en tegelijkertijd een ander deel van een persoon onthult. Het trekt de aandacht, intrigeert en leid tot nieuwe relaties tussen de eigenaar en het milieu.

Wat inspireert je het meest?
De inspiratie komt met de euforie die zich ’s nachts kan voordoen tijdens mijn innerlijke dwalende gedachten of een kleine toevalligheid dat een keten van gebeurtenissen ontwikkeld en ervoor zorgt dat ik met een idee op de proppen kom dat later kan uitgroeien tot het belangrijkste ontwerp voor een nieuwe collectie. Ik koester de spontane inspiratie. Ik volg het altijd op en zorg dat iedereen meedoet.

Wie is je grote voorbeeld en waarom?
Ik kijk meestal naar modellen van dingen die ik niet mooi vindt. Dat is wat mij motiveert om het tegenovergestelde te doen. Een ander voorbeeld voor mij is de liefde van mijn ouders. Ik sta nog steeds versteld over de liefde die mijn vader had voor mijn zus, mijn moeder en mij. Het zat ongelooflijk vol met tederheid, zorg en opoffering.

Wat is het beste dat je is overkomen?
Ik deel niet echt dingen in categorieën in zoals “beste of allerbeste”. Het leven is fascinerend in alle aspecten en vormen. Het klinkt misschien vreemd, maar zelfs iemand zijn dood kan de grootste katalysator zijn die een opeenvolging van gebeurtenissen kan starten om tot de meest memorabele momenten te leiden. Ze zijn voor altijd gevangen in geluiden, geuren en geschreven pagina’s waar je altijd naar terug kunt gaan. Herinnert u zich mijn woorden over een moment? Alles is belangrijk, maar je moet het beste ervan verzamelen voordat u deze wereld verlaat.

Wat wilt u bereiken?
Wij hebben de motivatie om meer dan alleen een brillenmerk te creëren en willen zelfs een trend en een subcultuur creëren. Wij werken samen met mensen die echt iets te zeggen hebben en niet de grijze massa volgen – net als wij, degenen die het lef en de wens hebben om deze wereld te veranderen. Op dit moment gaan onze projecten verder dan alleen brillen ontwerpen. Vanaf nu hebben wij geen addertjes onder het gras. Er zijn geen grenzen meer. Het boek is open. De ogen zijn ‘Wide Shut’.

Geschreven door Bianca Oppelaar in opdracht van Bold Optical Fair. Niets van deze website mag zonder toestemming van Bold Optical Fair worden gekopieerd of op een andere manier worden gebruikt. Bold Optical Fair kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden en/of typefouten.

About the Author

Translate »