BOLD #3 – GABE EYEWEAR

BOLD #3 – GABE EYEWEAR

Ralf kropf, Gabriel Kirschner, Simon Klein en Mike Milkowski

GABE EYEWEAR

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie achtergrond, zoals jullie opleiding en de link met de brillen-industrie?
We hebben alle vier een andere zakelijke achtergrond. Omdat we al erg lang hechte vrienden zijn hebben we elkaar zien groeien in onze individuele carrières. Ralf was een engineer bij een internationaal bedrijf en Simon heeft een commerciële opleiding gevolgd en management-ervaring opgedaan. Zelf heb ik een achtergrond in reclame en visueel design terwijl Gabriel aan het werk was als opticien en oorspronkelijk dan ook degene was waarbij het idee voor ons label ontstond. We zagen in dat we door onze vaardigheden te combineren alle aspecten in huis hadden om een uniek brillen-bedrijf te starten.

Wat kun je vertellen over jullie designs en collecties?
De STROM collectie geeft onze bedrijfsvisie weer op gebied van design, technologie en gebruiksvriendelijkheid. We zijn er bewust mee bezig om grenzen te verleggen van bestaande bewerkingen en manieren om natuurlijke materialen te verwerken. GABE biedt unieke houten brilmonturen in combinatie met de niet te vergelijken innovatie van het Snap-Joint hoornen scharnier, waarmee we een makkelijke upgrade kunnen doen naar aanpasbare hoornen veren. We gebruiken de natuurlijke materialen niet alleen voor hun visuele schoonheid maar realiseren ons welk potentieel ze hebben. Daarom verwerken we het materiaal handmatig met precisie en oog voor detail, zodat we échte ‘premium kwaliteit’ kunnen bieden. De designs van onze brillen zijn uniek met een vleugje nostalgie. Allen handgemaakt in Oostenrijk, voor mensen die hun unieke persoonlijkheid willen uitstralen.

Wat inspireert jullie het meest?
Vastberadenheid. Het is niet moeilijk om geïnspireerd te raken, omdat er overal om ons heen inspiratie is. Je moet in staat zijn om de creatieve impulsen te gebruiken in je werk en er echt aan vast te houden. Dat kan behoorlijk lastig zijn omdat ieder complex idee vele onverwachte obstakels en twijfel met zich mee brengt. Het verwijderen van de ruis en het focussen op de belangrijke zaken tonen de ware kracht van een nieuw idee. Het verschil tussen een goed en een slecht concept is vaak hoe ver je er voor wilt gaan en hoeveel stappen je bereid bent terug te gaan voordat je opgeeft. Design, analyseer en verbeter: keer op keer op keer. Er is altijd een andere manier, een bétere manier.

Wie is jullie grote voorbeeld en waarom?
Het is lastig om een specifiek persoon te noemen. Vele grote namen inspireren ons – binnen en buiten – de brillen-
industrie. Ik denk dat we vooral opkijken tegen mensen die dingen anders zien. Degenen die een visie volgen in plaats van een pad, die barrières verbreken en daardoor de wereld vooruit helpen. Zij zijn het verschil tussen de wereld zoals deze nu is en zoals deze kan worden.

Wat is het meest belangrijk in jullie leven?
Vrienden, familie en echte passie voor wat je doet. We hebben nooit begrepen waarom je het grootste deel van je tijd bezig zou zijn met dingen die je niet echt raken. Of waarom je wel doet waar je gelukkig van wordt, maar dit niet kunt delen met mensen waar je om geeft. Die twee dingen lijken de belangrijkste ingrediënten te zijn voor echt geluk: doen waar je blij van wordt en dit kunnen delen met vrienden en familie. De uitdaging in het leven is om deze twee aspecten in evenwicht te brengen.

Wat is het beste dat jullie ooit is overkomen?
Het beste dat ons is overkomen is dat we elkaar hebben ontmoet en vrienden zijn geworden. We zijn erg dankbaar dat we zo’n grote en unieke familie hebben kunnen creëren waarmee we een carrière hebben kunnen opbouwen, gebaseerd op onze uitzonderlijke samenwerking.

Hoe ziet de toekomst van GABE er uit?
Uiteindelijk draait het allemaal om creativiteit – zo lang we onze creatieve wensen kunnen uitvoeren zijn er vele manieren waarop het merk zou kunnen evolueren. We moeten er hierbij zeker van blijven dat we consistent blijven in onze visie voor GABE op gebied van mode, technologie en kwaliteit.

 

Geschreven door Bianca Oppelaar in opdracht van Bold Optical Fair. Niets van deze website mag zonder toestemming van Bold Optical Fair worden gekopieerd of op een andere manier worden gebruikt. Bold Optical Fair kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden en/of typefouten.

About the Author

Translate »