BOLD #7 – CHARMOSSAS

BOLD #7 – CHARMOSSAS

CARLA ISABEL PIRES

Charmossas

De jonge Portugese ontwerpster had al vier jaar met succes brillen ontworpen voor een bekend Spaans merk. In 2013, op een strand aan de Mediterraanse zee besloot ze haar eigen merk te starten. Carla Pires vertelt:

EEN DROOM DIE UITKOMT
“Het was een dag met een heldere, wolkenvrije hemel. Ik stond op het strand, met het fijne witte zand tussen mijn tenen, voor een schitterende turquoise zee. Het gesprek met mijn man Carlos begon ongeveer zo: ‘Zou
jij je eigen bedrijf willen starten en je eigen monturen willen ontwerpen?’. Ik was een aantal seconden sprakeloos, nu deze belangrijke vraag plotseling aan me werd gesteld. Uiteindelijk reageerde ik: ‘Serieus? Je hebt me zojuist gevraagd of ik mijn droom wil laten uitkomen!’

KLEURRIJKE COLLECTIE
Carla vertelt enthousiast verder: “Onze droom is om kleurrijke collecties te ontwerpen die onze manier van leven en denken overbrengen. In ieder montuur en iedere kleurencombinatie kun je een stukje van onze ziel herkennen en voel je de vrijheid, het plezier en de passie. Samen met het team blijven we onze stijl innoveren en samen met de distributeurs hopen we zoveel mogelijk klanten blij te kunnen maken. Alles is hierbij gericht op één doel:
om de unieke bril te ontwerpen die de klant van ons verwacht.”

CULTUREEL BARCELONA
Carla vertelt dat ze geïnspireerd wordt door de kleuren om haar heen. “De zonsopgang in Park Güell, de mozaïeken en kunstwerken van Gaudi. Barcelona is een van de mooiste steden ter wereld en het is waar Charmossas is geboren. Voor ons is het een artistieke stad die cultuur en architectuur ademt. Het heeft prachtige verborgen hoekjes, je vindt er altijd iets nieuws!”

CREATIEF AFRIKA
Maar de inspiratie komt niet alleen van Barcelona. “Ook van het blauw van de Mediterraanse zee, de velden met bloemen, de kleurrijke mensen. Er zijn zoveel subtiele kleurtonen en vormen in de natuur die we kunnen gebruiken om een nieuw montuur te bedenken. Toen Carlos en ik in 2010 drie weken naar Afrika gingen heeft dat ons creatief enorm geïnspireerd. Vandaar dat onze monturen allemaal de naam dragen van een Afrikaans natuurpark.”

HART EN HOOFD
Hoe is het om nu samen te werken aan Charmossas? “We zijn het vaak genoeg niet met elkaar eens maar komen altijd uit op een beslissing waar we beiden blij mee zijn. Het scheelt dat we allebei flexibele mensen zijn” lacht Carla. Ze vertelt verder: “Carlos is bedachtzaam en berekenend. Vandaar dat hij nu CEO is en product development engineer: ‘het hoofd’. Ik ben meer uitbundig, emotioneel, creatief en vind snel oplossingen: het hart’. Ik denk dat we elkaar hierdoor enorm goed aanvullen; we leren elke dag weer van elkaar.”

MAGISCH ONDERNEMEN
Hoe bevalt het ondernemen? “Het is hard werken met lange werkdagen. Er gaat geen vakantie voorbij waar we niet nadenken over creatieve processen, trends of hoe we klanten nóg blijer kunnen maken. Maar het is het allemaal waard. Geen enkele dag is hetzelfde; we werken op allerlei plekken en komen op beurzen als Bold in contact met tevreden klanten en bestaande of nieuwe relaties. En dan nog het creatieve proces. Dat heeft echt iets spannends en zelfs magisch: op de momenten waarop alles samenkomt realiseren we ons weer waar we het allemaal voor doen.”

TWEE ADVIEZEN
Op de laatste vraag wat het beste advies is dat ze heeft gekregen antwoordt Carla direct: “Ik heb twee wijze lessen meegenomen sinds mijn studententijd: Wees volhardend. Wat je ook doet, doe het voor 100%. En de meest belangrijke: Wees aardig naar anderen en behandel ze zoals je zelf behandelt wilt worden.”

 

Geschreven door Bianca Oppelaar in opdracht van Bold Optical Fair. Niets van deze website mag zonder toestemming van Bold Optical Fair worden gekopieerd of op een andere manier worden gebruikt. Bold Optical Fair kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden en/of typefouten.

About the Author

Translate »