BOLD #7 – VANESSA & MEHDI

BOLD #7 – VANESSA & MEHDI

VANESSA DI GIOVANNI & MEHDI GAURAT

VANESSA & MEHDI

Ze werken samen én zijn samen: Eyewear designers Vanessa Di Giovanni en Mehdi Gaurat. Ze brachten in 2007 hun merk Vanessa & Mehdi op de markt en staan nu klaar met hun tweede concept: VM L’Atelier. Mehdi vertelt waarom ze besloten een nieuw merk te starten:

NET EEN FILM
“Het is een lang verhaal dat eigenlijk een goed filmscript zou zijn, haha! In 2002 ontmoetten we Alain Miki, de eyewear designer die bekend staat om zijn gedurfde en vooruitstrevende ontwerpen. Hij geloofde al in ons voordat wij dat zelf deden. Van hem leerden we veel, intens en elke dag met passie. Hij gaf ons het laatste zetje om in 2007 te starten met onze eerste collectie. Hij bleek gelijk te hebben in zijn vertrouwen: Op de avond van onze lancering wonnen we de Silmo D’Or Award!”

SAMEN IN BALANS
Toen Mehdi zijn Vanessa voor het eerst zag was het liefde op het eerste gezicht: zowel zakelijk als privé. Hoe is het om samen te werken? “De eerste uitdaging is dat we man en vrouw zijn. Daarnaast is Vanessa heel spontaan en gepassioneerd en laat ze zich leiden door haar intuïtie. Ik ben meer een denker, die een stap terug doet om zijn creatieve proces te bekijken en te verbeteren. Als brand manager schaaft Vanessa mijn ideeën bij en ik geef haar nieuwe inzichten. Doordat we twee sterke persoonlijkheden zijn met ieder onze eigen creativiteit is het resultaat vaak verrassend en altijd in balans.”

INNOVATIE
“Onze eerste collectie kwam voort uit onze missie om de grote, dagelijkse problemen in de optiekwereld aan te kunnen pakken. Na een lang proces ontwikkelden we vier stijlen met ieder een sterke eigen identiteit en een technische oplossing om micrometrische aanpassingen binnen de veren te kunnen doen. Daardoor past het montuur veel beter. En uiteraard besteden we als designer extra veel aandacht aan hoe het montuur eruitziet. Een bril is de eerste accessoire die je ziet bij iemand en moet daarom precies passen bij wie je bent en wat je wilt uitstralen.”

VM L’ATELIER
De onlangs gelanceerde tweede collectie VM L’Atelier gaat verder op het gebied van technologische innovatie en comfort. Mehdi: “De collectie biedt harmonie tussen complexe technologie en eenvoudig design. De monturen zijn ultradun en ultralicht en worden in 30 uur – in plaats van de gebruikelijke 8 uur – 3D geprint. Hierdoor is precisie-maatwerk mogelijk én een verbetering op gebied van nasaal comfort: de Linotec houder. Daarnaast krijgt de bijna poederige structuur van het gezicht een opvallend contrast door de glanzende titanium monturen, bewerkt met vier verschillende metallisaties.”

VICIEUZE CIRKEL
Naast de technische details vertelt Mehdi over energie: “Vanessa en ik zijn beiden perfectionist, gepassioneerd en zitten vol creativiteit. Onze dagen zijn eigenlijk altijd te kort, haha. Doordat iedere dag anders is hebben we steeds weer de kans om te innoveren, uitdagingen aan te gaan en onze passie voor het maken van eyewear te volgen. En dat is waar we energie van krijgen: onze passie omzetten naar unieke monturen waarmee de drager de wereld in een ander licht kan zien. Zodat diegene verschillende emoties voelt zoals de liefde die wij voor het
vak voelen: Onze eigen fijne vicieuze cirkel.”

MADE IN FRANCE
Dit jaar staat Vanessa & Mehdi op  Bold Optical Fair: “We willen de opticiens persoonlijk ontmoeten en hen kennis laten maken met onze unieke gewaagde stijl. Doordat we een compact netwerk van Franse fabrikanten hebben is er een korte lijn tussen de opticien, onszelf en onze leveranciers. Op deze manier kunnen we de ‘Made in France’ collectie van hoge kwaliteit tegen de juiste prijs aanbieden.”

 

Geschreven door Bianca Oppelaar in opdracht van Bold Optical Fair. Niets van deze website mag zonder toestemming van Bold Optical Fair worden gekopieerd of op een andere manier worden gebruikt. Bold Optical Fair kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden en/of typefouten.

About the Author

Translate »