Baruch Eyewear

Baruch Eyewear

Baruch Eyewear
CreatiefBrillen-2
Baruch Eyewear - Portfolio

CREATIEF BRILLEN

Mail: info@barucheyewear.com
Telefoon: +31(0)318482500
Website: www.barucheyewear.com

Hoe kom je aan een krachtige naam voor een krachtige collectie……

Op een zondag tijdens de lockdown werd ik geattendeerd op een livestream over Baruch Spinoza. Zijn familie verhuisde vanuit Portugal naar Amsterdam en daar werd op 24 november 1632 Baruch Spinoza geboren.

Hij wilde filosoof worden en werd dat ook. Om in zijn levensonderhoud te voorzien werd hij lenzenslijper. Met het slijpen van lenzen voor microscopen, verrekijkers, vergrootglazen en telescopen kreeg hij grote roem en bewondering van o.a. wis-, natuur- en sterrenkundige Christiaan Huygens. Zoals elke naam een betekenis heeft, is die van Baruch “gezegend” en dat kan alleen maar goed zijn. En zo ontstond de collectie Baruch Eyewear. Deze collectie staat voor geraffineerd kleurrijk Design, Lichtgewicht, Duurzaamheid, Comfort en Luxe.

De designs zijn minimalistisch waar een grote groep dragers zich comfortabel bij zal voelen. De collectie bestaat uit mannen monturen in verschillende, ook grote, maten. Unisex monturen en dames monturen in verschillende, ook smalle, maten. De doelgroep voor deze collectie is zeer breed te noemen. Per montuur is er keuze uit 6 kleuren waaronder uni kleuren en gecombineerde kleuren met een subtiele doorloop van de buitenkant veer doorgaand naar het bovenste deel van het voorstuk. Op subtiele wijze geeft dit een twinkeling tijdens de hoofdbewegingen van de drager.

De kleur grondstoffen zijn speciaal geselecteerd bij een Zwitserse hoogstaande leverancier. De monturen zijn voorzien van maar liefst 5 multilagen. Na een basiscoat worden de kleuren opgebracht en tijdens een specifiek procedé gebakken. Dit wordt 3 keer uitgevoerd. Als vijfde laag wordt het montuur van een extra beschermende coating voorzien. Kortom knetter rotsvaste kleuren!

De monturen zijn van Japans Titanium vervaardigd. Het voorstuk Titanium en de veren Beta-Titanium wat maakt dat het slechts 9.3 gram weegt. De oortips zijn gemaakt van non-allergisch materiaal wat een extra voordeel is voor dragers met een sensitieve huid.

De monturen zijn hand gemaakt door één van de beste producenten in Duitsland. Door het gebruik van hoogwaardige materialen, het hebben van een uitstekende pasvorm, het gebruik van mooie kleurenpaletten, de duurzaamheid en het lichtgewicht, behoren deze monturen zeker tot een luxe collectie voor uw klanten.

CreatiefBrillen-4
CreatiefBrillen-1
FICTION

FICTION

FICTION
Fiction - Portfolio

FICTION by l.a.EYEWORKS

Magali Somers
Mail:
 info@magali-occhiali.com
Telefoon: +32 498 126012
Website: www.fictionframes.com

BY THE HOUSE OF L.A.EYEWORKS

FICTION heeft in Europa een goede start gemaakt met de lancering van de debuutcollectie in het najaar 2019. Voor l.a.Eyeworks liefhebbers onder ons zal het niet ontgaan zijn dat de collectie FICTION wordt ontworpen onder de creatieve leiding van ontwerpsters Gai Gherardi en Barbara McReynolds van l.a.Eyeworks. Zij kenmerken originaliteit met innovatieve designs en productietechnieken.

Wederom tonen de ontwerpsters de elasticiteit van hun visie door het creëren van een bijzondere Lente/Zomer collectie. Een waterval van nieuwe kleuren en boeiende vormen benadrukken de nieuwe ontwerpen. De eigentijdse monturen zijn gemaakt van fijne duurzame Bio-acetaten en roestvrij staal, waarbij ze een stap voorwaarts gemaakt hebben in duurzaamheid. De natuurlijke stoffen van dit materiaal verminderen het gebruik van weekmakers.

Minder uitbundig dan grote zus l.a.Eyeworks, is Fiction de ideale collectie die toegankelijkheid biedt in zowel prijs, kleur en design.

fiction_NOTE_algae_w_shinygunmetal_SS21
fiction_CATCH_dust-w_shinysilver_SS21
neubau

neubau

neubau

neubau eyewear

Daniela Schöppl 
Mail: customerservice@neubau-eyewear.com
Telefoon: +43 732 372522 888
Website: neubau-eyewear.com

Het jonge label NEUBAU EYEWEAR, geïnspireerd door creatieve centra over de hele wereld en de naamgevende kunstenaarswijk Neubau in Wenen, wordt beschouwd als een pionier op het gebied van duurzame esthetiek.

Met “Sustainable Avantgarde” als credo staat het Oostenrijkse merk NEUBAU EYEWEAR synoniem voor een uitstekend brillenontwerp in het topsegment, gebaseerd op de fundamenten van een duurzame merkfilosofie.

Sinds de oprichting in 2016 combineert het geëngageerde label esthetisch ontworpen zonnebrillen en brillen met de hoogste kwaliteitsnormen en dynamische technologische innovatie. Het idealisme van het merk wordt weerspiegeld in het uiterste respect voor de mens en de planeet, samen met het gebruik van biogebaseerde materialen en een grondstofzuinige “Made in Austria” productie. Na de introductie van zijn 100% biogebaseerde materiaalinnovatie natural3D in 2020 zal NEUBAU EYEWEAR zich blijven concentreren op de verdere ontwikkeling van vooruitstrevende ideeën om nieuwe maatstaven in stijl en duurzaamheid te stellen.

In 2018, 2019 en 2020 werd het label niet alleen onderscheiden met The Green Good Design Award voor het productontwerp, de duurzaamheid, de merkfilosofie en het imago, maar heeft het ook meermaals indruk gemaakt op de juryleden van de Red Dot Award, de German Design Award en de iF Award.

2020_10_03_NEUBAU_SHOT_05_039
2020_10_05_NEUBAU_LH_TIDAL_SHOT_03_006
Massada

Massada

Massada
118662765_3512686288742699_743417795625251204_n

Jazz Eyefashion

Elly van den berg
Mail: info@jazz-eyefashion.com
Telefoon: +31(0)626642050

Massada Eyewear Switzerland
Massada is een merk van een Zwitsers heel kunstminnend koppel. Het gaat allemaal over identiteit. Ze werken heel sterk op het onderbewuste, op levenslust en plezier beleven. De Ontwerpster Kate Lupinsky, geboren in Zuid-Afrika, haalt haar inspiratie uit kunst en uit haar zeer grote nieuwsgierigheid naar alles in deze wereld.

54-(1)
Nathalie Blanc

Nathalie Blanc

Nathalie Blanc
09-06
Nathalie Blanc - Portfolio

Jazz Eyefashion

Elly van den berg
Mail: info@jazz-eyefashion.com
Telefoon: +31(0)626642050

Nathalie Blanc lanceerde haar eerste eyewear brand in 2015. In 2018 op de Silmo-Paris won zij de special Jury prijs; de Silmo d”Or. Een prestigieuze award voor innovatie en creatie. De Nathalie Blanc collectie die exclusief in Frankrijk wordt geproduceerd in een van de meest prestigieuze fabrieken. Een combinatie van de beste materialen, met hoogwaardig acetaat – metaal – karaat goud. Deze collectie spreekt een ieder unisex klant aan.

In 2018 kwam daar een nieuwe collectie bij; Blanc Collectie Blanc een meer dan een  jeugdige, edgy, eigentijdse collectie voor jonge volwassenen en tieners, aangepast aan hun dagelijkse leven. In 2019 werd zij wederom genomineerd voor de Silmo d”Or in de categorie Sunglasses en Teenagers. Maison Nathalie Blanc Paris staat voor; Passion – Quality – French – Chic – Pure – Parisien Mood – Trendy.

03-06
Kaleos Collection

Kaleos Collection

Kaleos Collection
Kaleos---00001
KALEOS Portfolio

Jazz Eyefashion

Elly van den berg
Mail: info@jazz-eyefashion.com
Telefoon: +31(0)626642050

 

Kaleos vindt het concept van moderne brillen telkens opnieuw uit, waarbij design, mode en luxe worden gecombineerd. Mode, innovatie en kwaliteit zijn de waarden die Kaleos inspireren en begeleiden, maar het is de recreatieve structuur van het merk dat het onderscheidt en zorgt voor succes.

Dankzij haar schat aan ervaring in de mode brengt creatief directeur Claudia Brotons de kennis, intuïtie en “savoir faire” die een luxemerk als Kaleos vertegenwoordigt. Met Claudia aan het creatieve roer en met haar begeleiding ontwerpt het technische team van Kaleos Studio, in samenwerking met ’s werelds toonaangevende fabrikanten, stukken, assemblages, uniek acetaten en exclusieve lenskleuren voor het merk.

Elke 6 maanden verrichten zij een creatief en logistiek wonder door een nieuwe collectie verrassende, eclectische ontwerpen op de markt te brengen, trends te zetten en vooroordelen over stijl te overstijgen. Stukken van topkwaliteit met complexe constructies, die elk meer dan anderhalf jaar in beslag nemen. Unieke brillen die eigentijdse smaak combineren met functionaliteit; met de hand geassembleerd en gevormd. Sinds 2013 heeft Kaleos in zijn eentje brillen opnieuw gedefinieerd als accessoire dankzij het onverslaanbare kwaliteitsniveau en de nauwgezette aandacht voor detail. Kaleos is te vinden in geselecteerde opticiens en conceptstores in meer dan 20 landen.

Kaleos---00012
Kaleos---00013
Marcus Marienfeld

Marcus Marienfeld

Marcus Marienfeld
BOLD_Inserat_2020_A4
Showroom_ZERMATT

Marcus Marienfeld

Marcus Marienfeld
Mail: info@marienfeld.ch
Telefoon: +41 (0)27 9239309
Website: www.marienfeld.ch

Van een klassieke goudsmid tot de innovatieve brillenfabricage.
Marcus Marienfeld, een ervaren goudsmid en juwelier, besloot in februari 1992 na enkele jaren van professionele omzwervingen zijn eigen goudsmid werkplaats te openen in de oude stad van het kleine Walliser bergdorpje Brig, aan de voet van de Simplonpas in Zwitserland, de poort naar het zuiden. De intensieve productie van sieraden werd al snel verrijkt met handgemaakte brillen omdat het voor hem vanzelfsprekend was om intensiever met dit beroep om te gaan. In die tijd kwamen ook de eerste titanium brillen op de markt en deze werden uitsluitend in Japan geproduceerd. De Japanners waren altijd al liefhebbers van bijzonder materiaal geweest en beseften dat het metaal Titanium unieke eigenschappen had. Het was licht als aluminium, kon hard als staal zijn en het is anti-allergisch – drie uitstekende producteigenschappen. Helaas was het alleen met grote moeite te verwerken. Zijn vervorming was moeilijk. Het frezen was erg duur door een zeer korte standtijd. En de verbinding, die mogelijk was door conventioneel solderen, kon alleen met behulp van nikkelhoudende soldeer. Dit vroeg om de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Allemaal redenen die toen leidden tot de veronderstelling dat Titanium uiteindelijk geen plaats zou vinden in de brillenindustrie – het zou net zo snel verdwijnen als het was gekomen.

Voor Marcus Marienfeld was het op dat moment echter al duidelijk dat dit metaal een grote toekomst zou hebben in onze industrie. Zijn positieve kwaliteiten waren té overtuigend. Zoals we vandaag de dag weten, had hij toen al gelijk. Hij benaderde de problemen van de verwerking intensief. Met de speciale ideeën van de Japanners  en de daaruit ontwikkelde titaan legeringen zouden de Marcus Marienfeld AG vanaf toen worden voorzien van de beste kwaliteit grondstoffen. Voor de verbindingstechniek zetten zij vanaf het begin in op de nieuw ontstane lasertechniek, een zuiver lasproces zonder toevoeging van andere materialen. De levensduur van de freesgereedschappen is stap voor stap verlengd door het optimaliseren van de snij geometrieën. Het gebruik van de nieuwste 5-assige CNC-technologie en de combinatie van natuurlijke producten, zoals Indiase waterbuffelhoorn met hoogtechnologische materialen zoals  koolstofvezel, garanderen het unieke karakter van de 100% handgemaakte Zwitserse brillen.

De unieke fabriek van de Zwitserse Alpen.
In het midden van de Walliser Alpen op bijna 900 meter boven de zeespiegel vindt u de enige brillenfabrikant van Zwitserland. Opgericht in 1992 door Caroline en Marcus Marienfeld, produceert het bedrijf vandaag de dag met een team van 7 medewerkers de vijf brillencollectielijnen van het middensegment tot aan het bovensegment en in ieder geval tot aan de edelmetalen monturen. Materialen zoals titanium, Indiase waterbuffelhoorn, magnesium, glasvezel en koolstof, evenals het edelmetaal 18kt goud zijn de basismaterialen van deze brilmonturen. De moderne 5-assige CNC technologie ondersteunt het oorspronkelijke geoefende vakmanschap. Goudsmeden en horlogemakers brengen hun expertise in om deze hoogwaardige producten te vervaardigen – 100% handgemaakt in Zwitserland. De enclave van de Walliser Alpen is de motivator en staat garant voor innovatie en kwaliteit.

Onze showroom onderaan de Matterhorn.
Marcus Marienfeld AG heeft vandaag de dag wereldwijd succes met zijn innovatieve producten. Al vroeg werd erkend dat een perfecte service de basis is voor het succes van het merk. Twee jaar geleden opende Marcus Marienfeld AG haar eigen Showroom in Zermatt – het toeristische hart van het district Wallis. Een perfecte mogelijkheid om onze producten 100% handgemaakt in Zwitserland – Wallis te laten zien.

Marcus Marienfeld - Portfolio
LAIBACH & YORK

LAIBACH & YORK

LAIBACH & YORK
CC
Laibach & York - Portfolio

Laibach & York

Blaz Oberc
Mail: visiotec.eyewear@gmail.com
Telefoon: +386(0)233303
Website: www.laibach-york.com

ORIGIN
LAIBACH & YORK werd in 2013 opgericht door een industrieel ontwerper en opticien en is al jaren actief in het vervaardigen van brillen voor prominente klanten.

CRAFT
Ergonomisch ontworpen voor een superieure gewichtsverdeling. Goed uitgehard Italiaans cellulose-acetaat. 3 tot 5 ton Italiaanse scharnieren. Viervoudig gepolijst voor een prachtige glasachtige afwerking. Meer dan 100 verschillende kleuren.

ZERO-WASTE
We zijn een ZERO-WASTE bedrijf, wat betekent dat we elk stukje materiaal gebruiken. We maken van wat afval zou zijn voor een ander bedrijf mooie visitekaartjes houders, accessoires, sieraden en meer.

Al onze monturen zijn handgemaakt in Slovenië.

BB
AA
Sabine Be

Sabine Be

Sabine Be

Sabine Be

Claire Hardenne
Mail: clairehardenne@gmail.com
Telefoon: +32 475 71 50 50
Website: www.sabinebe.fr

De kleine prins droeg geen bril. Maar hij had alles begrepen: “Het is alleen met het hart dat men terecht kan zien”. Voor degenen die hun keuze maken op basis van hun verhoogde hartslag, biedt de Franse ontwerpster Sabine Be een vreugdevolle emotionele benadering van haar optische universum. Een reden om met open mond te staan of liever gezegd “be”-neus te staan.

Met de lancering van haar eigen merk heeft de voormalige opticien, die dol is op kleuren en materialen, ervoor gekozen om haar kleine meisjesdroom te verwezenlijken. Een speelsheid die, in termen van haar monturen, overloopt tot aan het einde van de takken van elk van haar creaties. Een aangenaam fris en ultra-identiteitsdesign, een breed scala aan kleurrijke tinten, een liefde voor het detail … de liefde voor een verhoogde esthetiek wordt vervolledigd door een Frans handgemaakt proces.

De wereld van de brillenontwerper staat open voor iedereen, met collecties voor zowel vrouwen, mannen als kinderen, beschikbaar in zonnebrillen en optische monturen en die wereldwijd te vinden zijn ! Zonder de accessoires te vergeten die het onderscheidende handelsmerk van de ontwerper dragen… Kortom, de wereld van Sabine Be legt enkel haar knowhow en haar slimheid op.

Voor de rest is het plezier in de open bar. Modellen die ontworpen zijn met verslavend rijke stoffen en met een echt vermogen om zich aan te passen in alle gezichten, van veeleisende tot atypische zielen, waarvan genoten kan worden.

Hier koop je geen bril, je komt hier in een wereld die wordt bevolkt door pure passie.

_CPH9140-Be-val-de-loire-sun30x30
_CPH5552-Be-Cats-30x30
Lunetterie Générale

Lunetterie Générale

Lunetterie Générale

eye eye caramba

Lars Gerrits
Telefoon: +31 (0)643 123 934
Website: www.lunetteriegenerale.com

Lunetterie Générale, bekend om zijn onderscheidende esthetiek, ontwerpt brillen voor creatieve geesten die het generieke verachten. Met als missie het vintage-repertoire nieuw leven in te blazen, gebruiken we alleen kostbare materialen en op maat gemaakte componenten om compromisloze brillen in beperkte oplage te creëren, die bedoeld zijn om een ​​leven lang mee te gaan. We willen mensen inspireren om hun innerlijke karakterkracht te ontdekken. Wij zijn een collectief van creatieven, en we geloven dat geweldige avonturen beginnen met het nemen van risico’s. Lunetterie Générale is gemaakt voor jouw dagelijkse avontuur.

In onze ultieme zoektocht naar uitmuntendheid vereist ons product de meest waardevolle materialen, de meest complexe technische processen en de productiepartners met de grootste expertise. Elke stap van de productie vereist voortdurende aandacht en controle om te voldoen aan onze obsessie met kwaliteit en evenwicht gezocht tussen de vorm, het materiaal en het uiterlijk van elk van onze stukken. Alle monturen zijn handgemaakt in Japan. De creatieve stijl wordt gekenmerkt door grafische art-deco elementen, pure lijnen en harmonieuze kleuren.

47571574_1117514485076804_9028122716204433408_o
73358343_1357666521061598_325710781922410496_o
Translate »