AHLEM Eyewear

AHLEM Eyewear
Jesse6--Rue-Cler
Vosges_yellow-gold_side-copy
Jesse3--Gare-St-Lazare

AHLEM Eyewear

Agent
Gudlin Ingvarsdottir
Mail: gudlin@gudlins.com
Telefoon: +45 29 82 90 81
Website: www.ahlemeyewear.com

Geschiedenis
AHLEM is een luxe brillenmerk dat is opgericht in 2014 door een in Parijs geboren, in Los Angeles-wonende ontwerpster, Ahlem Manai-Platt, die in haar vroege jaren rondreiste als foto-journaliste en later in heel Europa werkte als inkoopster voor Acne en Miu Miu. Zij zou de komende maanden besteden om de beste materialen te verzamelen, de kleine ateliergemeenschap van Oyonnax in Frankrijk te bezoeken en het vertrouwen van hun beruchte selectieve ambachtslieden verwerven. Zes maanden na het indienen van de originele ontwerpen voor productie liet Manai-Platt het prototype van haar eerste bril, de St. Germain, aan de inkoper van Colette in Parijs zien. Colette zou de hele AHLEM-collectie van de prototypes als eerste inkopen. Dit werd gevolgd door de permanente verhuizing van Manai-Platt naar Los Angeles, waar de collectie, in zijn geheel, door zowel Fred Segal in Santa Monica als C By Karina in Beverly Hills werd ingekocht. In 2015 werden de brillen opgenomen in het assortiment. In mei 2016 markeerde Manai-Platt haar tweejarig bestaan van het merk met de opening van de AHLEM Venice Studio, een retailconcept en studio-ruimte in Venice, Californië. Dit jaar worden er nog twee AHLEM-winkels geopend in Los Angeles. AHLEM ABBOT KINNEY en AH LEM DTLA.

Esthetiek
Onze brillen, ontworpen in Venice in Californië, worden geproduceerd in kleine batches in de ateliergemeenschap van Oyonnax in Frankrijk. Ze reflecteren een ontwerpfilosofie die centraal staat rond de relatie tussen eenvoud, schoonheid en functionaliteit. Nooit beïnvloed door trends of gebonden aan seizoensbeperkingen, ontwerpen wij bij AHLEM net zoals onze ambachtslieden en produceren op verantwoorde wijze. Onze lijn is geïnspireerd door Parijs vanwege zijn architectuur, energie en vooral zijn mensen. Elke bril is genoemd naar een wijk, treinstation of verschillende stadsstraat; De collectie belichaamt de onaangetaste lucht van de oorspronkelijke Parijse stijl. Onze ontwerpen weerspiegelen de discretie en de onderschatte elegantie van een goed bewerkte garderobe, en onze brillen zijn uitsluitend bedoeld als uitbreidingen van de persoonlijkheid van onze klant. Onze esthetiek belichaamt het ware Parijs, een onophoudelijke inspiratie van de straten in deze prachtige stad.

Inspiratie
Ahlem’s inspiratie komt van haar achtergrond in fotografie en passie voor design-esthetiek die voortvloeit uit de Bauhaus-beweging van de vroege 20ste eeuw. De kunstschool van Bauhaus onderzocht de verband tussen kunst, technologie en maatschappij. De motivaties achter de oprichting van het Bauhaus lag in de 19e eeuw, in angsten over de zeldzaamheid van de productie en haar producten, en in angst voor het verlies van kunst in de maatschappij. Creativiteit en fabricage dreven van elkaar weg, en het Bauhaus streefde ernaar om ze opnieuw te verenigen met verfraaiende ontwerpen voor het dagelijks leven.

Ons Vakmanschap
Handgemaakt door Franse ambachtslieden in een kleine gemeenschap van ateliers, heeft AHLEM, vanaf de oprichting in 2014, een toewijding aan de beste kwaliteit van brillen behouden. In de twee korte jaren sinds zijn oprichting heeft het gerenommeerde Luxe brillen-merk een nis voor zichzelf onder de legendarische reuzen van de brilindustrie uitgesneden. Het biedt een alternatief voor de massaproductie van de ‘snelle mode’ archetype. Wij ontlenen alleen het zeldzaamste acetaat van Mazzucchelli, het voornaamste huis voor acetaat ter wereld, en het vintage acetaat dat we gebruiken voor onze limited edition modellen. Deze zijn allemaal in Frankrijk geselecteerd door onze oprichter Ahlem Manai-Platt. Tijdens de productie worden onze brillen tussen drie afzonderlijke ateliers doorgevoerd waardoor er negen ambachtsarbeiders met slechts één bril aan het werk zijn. Elke bril wordt nauwgezet met de hand gemaakt, waarbij er meer dan een week over wordt gedaan om hem te produceren. De vakkennis van elke vakman is zeer gespecialiseerd en is vaak een familievaardigheid die door generaties doorgegeven is. Bij AHLEM zijn we toegewijd aan tijdloosheid en kwaliteit, naar alle microscopische details.

Onze producten
Elke bril is geheel met de hand gemaakt, met compromisloze aandacht voor detail. De Mazzuchelli vintage acetaten zijn allemaal met de hand geselecteerd. De metalen brillen worden gedompeld in 3 micron goud. De Cridal lenzen, van het Franse optiek bedrijf Christian Dalloz, bieden superieure UVA / UVB bescherming met ingebouwde anti-reflecterende coatings. Elk paar glazen is gemaakt met het uiterste respect voor materiaal en het proces. Hoewel de brillen heel herkenbaar zijn, is het de ‘subtiele touch’ die de handtekening van Ahlem Eyewear onthult: afgeschuinde veren, afgeronde randen en een fijngebogen neusbrug nodigt uit tot een wisselwerking tussen harde en zachte elementen, terwijl een unieke metaal- en rubberbinding op de scharnieren voor stabiliteit zorgt.

CRIDAL Technology
Als het gaat om het kopen van brillen, geloven wij dat een mooie bril met de juiste lenzen moet worden voorzien. Daarom gebruiken we Cridal lenzen van het Franse optiek bedrijf, Christian Dalloz. Met meer dan 50 jaar ervaring in lenstechnologie biedt het bedrijf de meest complete en geavanceerde lijn optische en zonnelenzen in de industrie.

Translate »