Die Wilden Kerle

Die Wilden Kerle
Beeld-5
Beeld-2

Die Wilden Kerle

NexZie/IVKO
Ellen Voigt en Henny Engelbertink
Mail: info@nexzie.nl
Telefoon: +31 (0)74 85 319 43
Website: www.nexzie.nl

Schoolsportbrillen van Die Wilden Kerle. In het bijzonder scoort de nieuwe (school) sportbril opnieuw op het gebied van veiligheid en veelzijdigheid. Het hernieuwde model heeft een nieuw ontwerp en meer geavanceerde mogelijkheden.

De drager van een bril moet zonder beperking en zonder gevaar met zijn sportbril kunnen bewegen. Daarom worden slijtvaste en vooral flexibele materialen gebruikt. Speciale kunststoffen maken de bril resistent en lichtgewicht, zodat het comfort optimaal is. Bij het ontwikkelen van brillenmodellen is het belangrijk dat de monturen ook geschikt zijn voor mensen met een lichamelijke beperking, bijvoorbeeld kinderen met motorische problemen.

Wat betreft de vorm: het mag niet verder dan de wenkbrauw gaan of de wangen raken. Om letsel te voorkomen, heeft geen van de modellen scherpe hoeken of randen. Bovendien zorgt een speciaal gevormde binnenrand van het montuur ervoor dat de bril niet tegen de ogen valt in het geval van een botsing. Een zachte brug van huidvriendelijk kunststof past zich gemakkelijk aan de individuele neusvorm aan. Voor een betere grip kunnen de slapen extra worden verbonden met een elastische hoofdband. De werkgroep “Safety in Sport” van de Ruhr-universiteit in Bochum heeft een test met als thema schoolsportbrillen uitgevoerd. Onze modellen van de collectie The Wild Things heeft met succes aan de test deelgenomen en een certificaat ontvangen.

Translate »