DokoMotto

DokoMotto
Dolomotto Portfolio

Creatief Brillen

Mail: info@creatiefbrillen.nl
Telefoon: +31(0)318482500
Website: www.creatiefbrillen.nl
Website: www.dokomotto.com

DokoMotto, een samenvoeging van het Japanse “Doukou” (pupil) en het engelse “Motto”. Hand gemaakte monturen uit de Jura, ontworpen door kunstenaar en vakman Florent Grellet, die is opgeleid aan de prestigieuze hoge school voor optiek in Morez en daar diverse design awards binnen sleepte. Zijn avant-garde ontwerp gaat samen met sensuele en betoverende vormen die de zintuigen doen ontwaken door een kunstzinnig spel van lijnen, curves en verdwijnpunten maar ook de kleurmenging en de combinatie van materialen.

De collectie omvat 16 modellen in een beperkte genummerde oplage. Elk montuur is uniek, handgemaakt volgens de Jura traditie en worden geleverd met high performance zonnelenzen ontwikkeld door het beroemde Dalloz in Saint Claude. Daarnaast is elk montuur voorzien van  een Tesa VeoMark certificaat van echtheid, wat de monturen beschermt tegen vervalsing.

Het begon allemaal in 2011 toen Florent in een pitoreske straat van Le Cannet zijn workshop opende. Een rustige maar mooie plek waarin de pop al snel veranderde in een vlinder en waarbij DokoMotto ontstond. Verrassende bril vormen met gedurfde kleuren, zeldzame stukken die stijl geven aan degenen die ze dragen.

_MG_2278
galvano_blanc_72
Translate »