Gouverneur

Gouverneur
Ouroboros---met-logo-Spring
Basis Portfolio-Gouverneur

Walterr Eyewear

Walter van Waas
Telefoon: +31 (0)6 16 678 376
Mail: info@walterr.nl

Gouverneur Audigier is producent van de meest delicate en prachtige monturen van dit moment, gemaakt in één van de oudste nog werkende Franse fabrieken die nog bestaan. Het bedrijf is opgericht in 1878 door Clement Gouverneur. De kleine fabriek is gelegen in het plaatsje Morez in de Jura, de Franse hoofdstad van de brillen. Sommige machines zijn zo oud als de onderneming zelf – en zijn nog steeds in gebruik.

Ontwikkeld en geproduceerd in de fabriek die al 140 jaar bestaat. Dat is de reden waarom de monturen originele en iconische meesterwerken zijn. Passie en compromisloze zorg voor detail zijn van tijdloze waarde voor de monturen, dat is het verschil tussen goede- en buitengewone monturen. Er is een grote waardering voor de schoonheid van de oorspronkelijke meesterwerken, gemaakt van massief brons veredeld met edele materialen zoals 21,5 karaats goud en platina.

_________________

De Prestige Collection van Gouverneur: OUROBOROS. Deze zeer gelimiteerde collectie (maximaal 30 sets van 4 monturen) is echt iets heel speciaals. De Ouroboros limited prestige collectie van Gouverneur is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen een brillenfabrikant, Gouverneur Audigier, met de Franse “Entreprise du Patrimoine Vivant” status en Bérengère Evain, een ambachtelijke brillen maakster die als eerste vrouwelijke opticien een “Meilleur Ouvrier de France” won.

De subtiliteit van deze collectie ligt in de perceptie van tijd die specifiek is voor elk van de samenstellende materialen. Elk montuur, vervaardigd in overeenstemming met de milieunormen, is gemaakt van metaal geplatineerd met platina of 21,5-karaats champagne goud of rosé goud. De inzetstukken worden subtiel aangevuld met zorgvuldig geselecteerd hoorn, parelmoer en houtsoorten.

Deze unieke selectie van materialen wordt in elk stadium met de hand gemaakt om de vier modellen van deze collectie te produceren. Wij zijn onder de indruk van dit mooie product en de totstandkoming van deze collectie van Gouverneur en Bérengère Evain.

De collectie bestaat uit 4 jaargetijden:
LENTE: Combinatie, round frame, 21,5 karaat roségoud verguld, wit buffelhoornen inzetstuk, equinox gemarkeerd door twee ingelegde stukken Nieuw-Zeelandse blauwe abalone schelp.
ZOMER: Combinatie, round frame, 21,5-karaats champagne goud verguld, inzetstuk van bruine buffelhoorn, zenit gemarkeerd door twee ingelegde stukjes roze parelmoer schelp van de Mississippi River.
HERFST: Combinatie, panto frame, 21,5-karaats geelgoud verguld, amber buffelhoornen inzetstuk, padoek houten dekplaat, equinox gemarkeerd door twee ingelegde stukjes gele Pinctada Maxima parel oesterschelp.
WINTER: Combinatie, panto frame, platina plating, zwarte buffelhoorn met witte lijnen, Makassar ebbenhouten bovenlaag, zonnewende gemarkeerd door twee ingebedde stukjes witte Japanse reuzen mosselschelp.

Ouroboros---met-logo---Summer
Ouroboros---met-logo---Autumn
Ouroboros---met-logo---Winter
Translate »