Histoire de Voir

Histoire de Voir
Histoire-de-Voir_2
Histoire-de-Voir_1

New International Vision

Mail: info@pierre-eyewear.com
Telefoon: +33 962 117 050
Website: www.histoire-de-voir.com

Stijlvolle, elegante en extravagante brillen in bijzondere designs van leer
en acetaat. In 1993 is Histoire de Voir opgericht door Stephane Sarnin in Parijs en geldt als vooruitstrevend label in de wereld van fashion en glamour.

Aanvankelijk was Stephane een opticien, maar de technische en paramedische kant van het vak beviel hem niet. Dus begon hij bril-ontwerpen te schetsen om als ontwerper bij een grote fabrikant aan de slag te kunnen.Tot de dag dat hij in de schoenmakers-werkplaats van een van zijn vrienden een hard, dik leer ontdekte wat normaal gesproken gebruikt wordt om de zolen te maken. Hij besloot toen om de 
traditionele kunststof brilmonturen te vervangen met leren gedeeltes. Het resulteerde in buitengewone brillen, volledig met de hand gemaakt, flexibel en ultralicht. Wanneer we ze dragen, voelen we ze niet eens. Stephane begon zijn eigen merk in 1993 en opende zijn eigen Histoire de Voir-atelier in Parijs, en begon brillen in oneindige variaties te ontwerpen in leer in alle kleuren, lakleder of gemetalliseerd. Ook in krokodil- en pythonleder en altijd met een speels detail, zoals verwisselbare veren, of een pet met een geïntegreerd masker.

Histoire de Voir-brillen worden over de hele wereld verkocht en we kunnen ze zien op de meest beroemde hoofden van de showbizz, van Lenny Kravitz tot Naomi Campbell, John Galliano en Giorgio Armani. Sinds kort is Histoire de Voir ondergebracht bij New International Vision van Stephane’s jeugdvriend Pierre Cariven van Pierre Eyewear en werken zij samen aan nieuwe collecties.

Histoire-de-Voir_Basis Portfolio
Translate »