Impressio

Impressio
impressio-614--424-g
Impressio Portfolio

Impressio

Tom Danneels
Telefoon: +32 475 64 31 63
Website: impressio.lu

De brillencollectie Impressio, met thuishaven in Luxemburg, geeft aan 3D-vormgeving een nieuwe invulling door met zijn kunstzinnige ontwerpen de grenzen van de nieuwe technologie te verleggen. In nu eens strakke, dan weer zwierig gewelfde vormen – met gesculpteerde oppervlakken – vind je zowel echo’s van de moderne architectuur als van de Art Nouveau.

Impressio maakte zijn publieke entree op de Silmo-beurs van 2017. Als vertrekpunt bij het ontwerpen dienen iconische brilvormen. Dankzij een ingenieus gebruik van de onbegrensde mogelijkheden van 3D-printing, een techniek die Impressio als geen ander beheerst, komt men tot verrassende vormen en details.

Medeoprichters Emmanuel Andrivet en Guillaume Boisson zijn geslaagd in hun opzet om de mogelijkheden van de 3D-technologie tot een ongezien niveau op te tillen. Met hun gedreven pioniers-mentaliteit wonnen ze internationale erkenning, zoals de Silmo d’Or in 2018. Impressio blijft het verder als hun missie zien om via 3D-techniek het ondenkbare toch in concrete vormen te gieten, en dit aangevuld met de handmatige assemblage in hun atelier in Luxemburg.

impressio-419--615g
Translate »