lool eyewear

lool eyewear
the_grid_series
tectonic
stereotomic

lool eyewear

Agent

Mike van’t Velt
Mail: mike@decadentideas.com
Telefoon: +31 (0)6 52 00 01 05
Website:  www.looleyewear.com

Alle ideeën worden geboren uit een vonk, een flits die afkomstig is van de passie en overtuiging om dingen te doen op een andere manier. lool heeft zijn oorsprong in Barcelona, ​​maar wil zijn verhaal beginnen in Silmo Parijs.

I. LIGHT II. SPACE III. FORMULIER

I. HET LICHT.
Licht is de geboorte van alles, de belangrijkste boosdoener van onze perceptie van de wereld. Zonder licht zouden we geen kleuren, schaduwen of perspectief hebben. Licht heeft mensen geïnspireerd sinds de prehistorie, en is de bron van waaruit ideeën voortkomen.

II. DE RUIMTE.
Is waar alles gebeurd. Het universum waarin de dingen worden gemaakt en de plaats waar ideeën worden getransformeerd

III. HET FORMULIER.
Het fysieke en tastbare, voelbaar en wat je ziet, tektonisch en stereotomic. Het is de geometrie van de natuur en de menselijke vingerafdruk op objecten.

retrofuturism
De brillen van lool® hebben in retro-futurisme een ​​belangrijke invloed. De term retro-futurisme verwijst naar een reeks van artistieke uitingen die een verlangen naar de denkbeeldige utopische toekomst van het laatste derde deel van de twintigste eeuw aan te tonen. Dit heeft invloed op disciplines als architectuur en stedenbouw, en zijn voornaamste doel was de heruitvinding van de overbevolkte stedelijke ruimte, aan te passen aan de realiteit van een zeer industriële samenleving. Vanuit deze beweging komen een aantal van onze meest onderscheidende kenmerken, zowel in design en als een merk.

BARCELONA
De traditie begon in 1775 met de Vrije School van Design en duurt voort tot de dag van vandaag, wat Barcelona tot een plek maakt waar een ideale samenloop van architectuur, industrieel ontwerp en grafische vormgeving aanwezig is. Lool werd geboren uit de passie en de verbinding tussen deze disciplines, waardoor zij de getuigenis van een verhaal werd wat nog moet worden geschreven. Barcelona is de zon, is de Middellandse Zee, is open en kosmopolitisch; maar het is ook menselijk, baanbrekend en vernieuwend. Een stad die zichzelf opnieuw uitvindt en degenen opnieuw uitvindt die er wonen.

HET PRODUCT
Wij vervaardigen in series uit stalen platen. Ze worden handmatig bewerkt, een voor een in een precieze technische werkwijze, gecombineerd door het industriële en handwerk, mens en machine. De ontworpen lijnen weerspiegelen onze invloed, retrofuturism gefuseerd op deze manier met zijn eigen unieke persoonlijkheid aan ieder van onze stukken.

TEKTONISCHE SERIE: TEKTONISCHE SERIES
Tectonic Series is onze collectie van brillen op basis van tektonische architectuur. De collectie deelt een ontwerp dat geïnspireerd is door retro-futurisme, met een sterke dubbele brug. De brillen van deze collectie hebben een zeer lichte uitstraling, dankzij de fijne draden die verborgen zijn in het profiel van de lens. Aan de binnenkant waar de draden vastzitten kan de spanning worden waargenomen, terwijl de insnijdingen de lichtheid van het montuur verhogen.

STEREOTOMIC SERIES
Stereotomic Series is onze collectie zonnebrillen op basis van stereotomische architectuur. Ze hebben een geometrisch en modern ontwerp, dat kan worden gereduceerd tot een reeks rechte lijnen en perfecte cirkels. De brillen in deze collectie zijn voorzien van een stoere, zeer sterke persoonlijkheid.

De serie GRID
De Grid Series is onze collectie van geperforeerde brillen, geïnspireerd door Super en bedacht door de groep Archizoom. Deze collectie heeft een uitgesproken retro-futuristisch ontwerp, wat neerkomt op alleen de minimale draden die strikt noodzakelijk zijn om de juiste spanning te behouden. De veren zijn ook volledig geperforeerd, waardoor ze lichter zijn en de structuur benadrukken .

Translate »