lplr Eyewear

lplr Eyewear
slide_1
JOBS_Champagne_Satine_Sunrise_large
slide_2
LPLR Basis Portfolio

la petite lunette rouge (lplr)

Mail: hilarhi@lplr-eyewear.com
Telefoon: +33 (0)6 26 69 84 59
Website: www.lapetitelunetterouge.com

La petite lunette rouge
Ontworpen en handgemaakt in Frankrijk door een Frans team.
LPLR Eyewear (acroniem voor “La Petite Lunette Rouge”) is geboren uit een ontmoeting tussen Alison Hemmes, ontwerpster en Hilarhi Arcade, de oprichter van het merk. Hun passie voor hedendaagse kunst leidde hen in een zoektocht naar singulariteit en modernisme. Zij wilden de populaire jaren ’80 “clip on” opnieuw door een dubbele brug karakteriseren met een rode lijn op al hun modellen, hun unieke handelsmerk. De collectie is uitsluitend handgemaakt in Frankrijk. Alleen plezier en speelsheid leidde hun fantasie naar verschillende visionairs. Zodat “Da Vinci”, “Jobs”, “Duchamp” of “Verne” namen zijn die u kunt vinden op de zonnebrillen.

Onze helden en invloeden
Onverschrokkenheid is onze meest unieke en inspirerende eigenschap en kwaliteit van alles. Raymond Loewy, waarschijnlijk de bekendste industrieel ontwerper van de twintigste eeuw, had hier genoeg van! Al zijn werk en creativiteit waren zeer modern. Zoals zijn Lucky Strike verpakking, die hij creëerde in 1940, en nog steeds op de markt is, hoewel het toen zo stoutmoedig en extravagant leek.

We hebben ook een zwak voor Marcel Duchamp en zijn niet-conformistische ontwerpen. Een snor op de beroemde Joconde durven zetten, samen met zijn zeer provocerende titel LHOOQ, was gewoon geniaal. We houden ervan om regels en tradities te breken, dat geeft ons veel speelruimte! Hilarhi vertelt Alison altijd dat de regels zijn gemaakt om gebroken te worden, en daar maken we graag gebruik van.

De beroemde architect Zaha Hadid is ook een favoriet: ze breekt en verandert alle traditionele regels en stijlen, en alle gebouwen die zij ontwierp zijn echte stukjes van de hedendaagse kunst.

Daarom kunnen we eerlijk zeggen dat we nieuwsgierig zijn om te ontdekken, en we vinden onze inspiratiebronnen overal. Wij houden er ook van om verschillende stijlen te herzien en onze persoonlijke benadering toe te voegen om zo onze unieke draai eraan te geven.

Translate »