Marcus Marienfeld

Marcus Marienfeld
BOLD_Inserat_2020_A4
Showroom_ZERMATT

Marcus Marienfeld

Marcus Marienfeld
Mail: info@marienfeld.ch
Telefoon: +41 (0)27 9239309
Website: www.marienfeld.ch

Van een klassieke goudsmid tot de innovatieve brillenfabricage.
Marcus Marienfeld, een ervaren goudsmid en juwelier, besloot in februari 1992 na enkele jaren van professionele omzwervingen zijn eigen goudsmid werkplaats te openen in de oude stad van het kleine Walliser bergdorpje Brig, aan de voet van de Simplonpas in Zwitserland, de poort naar het zuiden. De intensieve productie van sieraden werd al snel verrijkt met handgemaakte brillen omdat het voor hem vanzelfsprekend was om intensiever met dit beroep om te gaan. In die tijd kwamen ook de eerste titanium brillen op de markt en deze werden uitsluitend in Japan geproduceerd. De Japanners waren altijd al liefhebbers van bijzonder materiaal geweest en beseften dat het metaal Titanium unieke eigenschappen had. Het was licht als aluminium, kon hard als staal zijn en het is anti-allergisch – drie uitstekende producteigenschappen. Helaas was het alleen met grote moeite te verwerken. Zijn vervorming was moeilijk. Het frezen was erg duur door een zeer korte standtijd. En de verbinding, die mogelijk was door conventioneel solderen, kon alleen met behulp van nikkelhoudende soldeer. Dit vroeg om de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Allemaal redenen die toen leidden tot de veronderstelling dat Titanium uiteindelijk geen plaats zou vinden in de brillenindustrie – het zou net zo snel verdwijnen als het was gekomen.

Voor Marcus Marienfeld was het op dat moment echter al duidelijk dat dit metaal een grote toekomst zou hebben in onze industrie. Zijn positieve kwaliteiten waren té overtuigend. Zoals we vandaag de dag weten, had hij toen al gelijk. Hij benaderde de problemen van de verwerking intensief. Met de speciale ideeën van de Japanners  en de daaruit ontwikkelde titaan legeringen zouden de Marcus Marienfeld AG vanaf toen worden voorzien van de beste kwaliteit grondstoffen. Voor de verbindingstechniek zetten zij vanaf het begin in op de nieuw ontstane lasertechniek, een zuiver lasproces zonder toevoeging van andere materialen. De levensduur van de freesgereedschappen is stap voor stap verlengd door het optimaliseren van de snij geometrieën. Het gebruik van de nieuwste 5-assige CNC-technologie en de combinatie van natuurlijke producten, zoals Indiase waterbuffelhoorn met hoogtechnologische materialen zoals  koolstofvezel, garanderen het unieke karakter van de 100% handgemaakte Zwitserse brillen.

De unieke fabriek van de Zwitserse Alpen.
In het midden van de Walliser Alpen op bijna 900 meter boven de zeespiegel vindt u de enige brillenfabrikant van Zwitserland. Opgericht in 1992 door Caroline en Marcus Marienfeld, produceert het bedrijf vandaag de dag met een team van 7 medewerkers de vijf brillencollectielijnen van het middensegment tot aan het bovensegment en in ieder geval tot aan de edelmetalen monturen. Materialen zoals titanium, Indiase waterbuffelhoorn, magnesium, glasvezel en koolstof, evenals het edelmetaal 18kt goud zijn de basismaterialen van deze brilmonturen. De moderne 5-assige CNC technologie ondersteunt het oorspronkelijke geoefende vakmanschap. Goudsmeden en horlogemakers brengen hun expertise in om deze hoogwaardige producten te vervaardigen – 100% handgemaakt in Zwitserland. De enclave van de Walliser Alpen is de motivator en staat garant voor innovatie en kwaliteit.

Onze showroom onderaan de Matterhorn.
Marcus Marienfeld AG heeft vandaag de dag wereldwijd succes met zijn innovatieve producten. Al vroeg werd erkend dat een perfecte service de basis is voor het succes van het merk. Twee jaar geleden opende Marcus Marienfeld AG haar eigen Showroom in Zermatt – het toeristische hart van het district Wallis. Een perfecte mogelijkheid om onze producten 100% handgemaakt in Zwitserland – Wallis te laten zien.

Marcus Marienfeld - Portfolio
Translate »