Max Mara

Max Mara
Max Mara - Marcolin Portfolio
MM0027_01B_01
MM5033_028_01
MM0030_52A_01

Marcolin

De nieuwe S/S 2022 Max Mara Eyewear collectie volgt de weg van elegantie door kwaliteit en stilistische innovatie. Het Huis, dat dit jaar zijn 70e verjaardag viert als toonaangevend merk in de mode-industrie, vervolgt zijn evolutionaire pad met hernieuwd enthousiasme en stuurt vrouwelijkheid in de richting van een bewustere, vastberadener en gesofisticeerdere levensstijl. De fascinatie van een lange traditie en de visie van een invloedrijke rol in het dynamische rijk van de brillen leiden het partnerschap tussen Max Mara en Marcolin naar de creatie van een collectie die stilistisch onderzoek combineert met hoogwaardige materialen en passie met geavanceerde technische expertise. Deze collectie geeft leven aan zonnebrillen en optische monturen die glamour omzetten in de kwintessens van schoonheid. De chique identiteit van Max Mara vertaalt zich in geraffineerde silhouetten met fijne elementen en details die voortkomen uit een gedeelde esthetiek met iconen uit de kunstwereld, geherinterpreteerd door een merk dat de essentie van luxe kanaliseert naar een moderne expressie van persoonlijkheid. De collectie is geïnspireerd op drie concepten:

1) De Ierse architecte en ontwerpster Eileen Gray, een pionier van de Moderne Beweging, beter bekend als International Style, en haar esthetische onderzoek zijn de architectonische & designinspiraties die de oversized monturen van acetaat en buisvormig metaal beïnvloeden. De ontwerpen die knipogen naar de stijl van Eileen Gray worden gekenmerkt door een extreem licht gevoel en extra grote fronten, waar functionele componenten veranderen in stijlvolle en minimalistische decoratieve elementen.

2) Het leven en werk van Lee Miller, die meer was dan een mode-icoon: een model, een modefotografe en een oorlogscorrespondent, die internationaal bekend was voor haar werk tijdens de Tweede Wereldoorlog en voor haar portretten van enkele van de grootste namen uit die tijd. Haar sterke en openhartige persoonlijkheid dient als inspiratie voor vrouwelijke, dikke en lineaire ontwerpen met karakter. Het contrast tussen de geordende contouren van een vastberaden en zelfverzekerde vrouw en de golvende vormen van een lieve en zachtaardige vrouw wordt belichaamd door het prisma-logo op de slapen.

3) Het #maxmaragram: het monogram-logo dat het merk Max Mara identificeert, in 1958 gecreëerd door de beroemde kunstenaar en illustrator Erberto Carboni en nu opnieuw gebruikt met een eigentijdse twist in een patroon met een fijn schreeflettertype dat de kleding en accessoires van het merk verpersoonlijkt, en nu ook de zonnebrillen en optische monturen, als een verfijnd juweelachtig embleem dat de nieuwe brillen opwaardeert.

___________

Max Mara is de belichaming van Italiaanse luxe en stijl. Als een eigentijdse collectie voor de zelfverzekerde vrouw, bestaande uit weelderige stoffen met kostbare details toegepast op prêt-à-porter, belichamen de stukken van Max Mara vrouwelijkheid en vakmanschap. Max Mara staat symbool voor onberispelijke silhouetten met een tijdloze sensibiliteit en is gemaakt van de meest luxueuze stoffen. Max Mara wordt vereerd om de classificatie van de jas, scherpe suites en accessoires. Max Mara werd in 1951 opgericht door wijlen visionair Achille Maramotti en is nu verkrijgbaar in 2.378 winkels in meer dan 100 landen. Max Mara Fashion Group telt 9 verschillende merken. Het bedrijf blijft in privé-handen.

In september 2020 heeft Max Mara Fashion Group een licentieovereenkomst getekend met Marcolin Group voor het ontwerp, de productie en de wereldwijde distributie van Max Mara zonnebrillen en zonnebrillen. Max Mara staat synoniem voor stijl en kwaliteit en is de uitdrukking van de constante zoektocht naar perfectie en evenwicht tussen materiaalelementen, vorm en kleur. De eerste brillencollectie gecreëerd door Marcolin Group werd onthuld en gedragen tijdens de SS2021 Max Mara modeshow. Geometrische vormen, een harmonieuze dialoog tussen materialen, en chromatische combinaties van zachte nuances onderscheiden de monturen van het merk.

MM_OptWoman_1600x900
MM_SunWoman_1600x900
Translate »