NOBìKA

NOBìKA
Nobika-3
Nobika-2
Nobika-1

NOBìKA - PO-LE OPTIK S.r.l

Eigenaar
Andrea Postizzi
Mail: apostizzi@nobikaeyewear.com
Telefoon: +39 0323 572922
Website: www.nobikaeyewear.com

NOBìKA brillen worden gevormd door Italiaanse creativiteit, design en research en handgemaakt door geselecteerde Japanse meester-werkers. Geïnspireerd door een ultieme passie voor uitmuntendheid, maken deze ambachtslieden het tot een kunstwerk; Iets waardigs en unieks. kostbaarheid en aandacht voor detail zijn de kenmerken van NOBìKA brillen. Elk detail onthult de zorg en het meesterschap waarmee deze bril is ontworpen en vervaardigd. Bij NOBìKA-eyewear wordt niets aan het toeval overgelaten. Elk detail is een onderscheidend teken van klasse, elegantie en superioriteit.

NOBìKA is driedimensionaal.
Ons verlangen naar kwaliteit en innovatie is de reden waarom we besloten hebben om ons niet te beperken tot tweedimensionale producten, maar ook een derde dimensie in te voeren: diepte. De vernieuwing van een eeuwenoude productiemethode met een modern perspectief. Het gebruik van geraffineerde materialen behandeld op 3 assen zorgen voor perfectie in elk detail. We bestuderen het verleden om naar de toekomst te kijken, waardoor we een product creëren dat niet meer plat is, maar eerder een driedimensionale uitstraling veronderstelt.

Celluloseacetaat is een kunststof op plantaardig gebied, verkregen uit cellulose (dat is een organische verbinding die uit katoen en houtvezels wordt geëxtraheerd). Het is bijzonder geschikt voor gebruik bij het vervaardigen van brillen omdat het lichtgewicht, duurzaam en flexibel is, alsook hypoallergeen.

Zeer belangrijke kenmerken van Japans acetaat:
· De stabiliteit op lange termijn, door het beperkte gebruik van chemische producten bij het creëren van de kleuren;
· De glans, diepte en rijkdom van de kleuren als gevolg van meer dan 100 uur tumbling met behulp van specifieke materialen zoals fragmenten van bamboe, hout, keramiek, plastic en maïs. Hierna is het met de hand polijsten van elk stuk fundamenteel.

Titanium is een metaal dat bekend staat om zijn weerstand tegen corrosie en voor zijn hoge mechanische sterkte tot gewichtsverhouding. Het is lichtgewicht, ongeveer 45% lichter dan staal, hard en gaat langdurig mee. Biologisch compatibel is het algemeen gebruikt op medisch gebied: chirurgische instrumenten, prothesen, tandheelkundige implantaten … Door zijn fysieke eigenschappen wordt het ook gebruikt op het gebied van luchtvaart, ruimte, defensie en atletiek. Om het flexibeler te maken, wordt titanium gecombineerd met andere materialen om een ​​bèta-titanium legering te creëren, voornamelijk gebruikt bij de vervaardiging van veren voor brillen. Alle bovenstaande kenmerken, evenals het feit dat titanium hypo allergenisch en nikkelvrij is, maakt het het perfecte materiaal voor de vervaardiging van metalen brillen.

NOBìKA brillen zijn gemaakt van een combinatie van Japans celluloseacetaat en titanium veren en zijn voorzien van geklonken 5-gaats scharnieren en veiligheidsschroeven. Het Japanse acetaat wordt drie dimensionaal verwerkt. De veer-decoratie en het scharnier zijn gemaakt van een enkele gietvorm, die vervolgens aan de veer wordt geklonken om de hoogste kwaliteit te waarborgen. Het scharnier is voorzien van een veiligheidsschroef en bevat een moer voor het regelen van de wrijving van de veer. Om een ​​optimaal comfort te waarborgen, worden de veren vervaardigd in beta-titanium en hebben “afgeronde” tips. De plating is verkrijgbaar in 22k goud of in palladium.

Translate »