Northern Lights

Northern Lights
nl9_solar_ja
pettit-alaska-n7-gloss-blac
nl6-matte-silver-jj

Northern Lights

Agent

Mike van’t Velt
Mail: mike@decadentideas.com
Telefoon: +31 (0)6 52 00 01 05
Website: www.northernlightsoptic.com

Luxury Eyewear
Ontworpen in de bergen van British Columbia, luxury eyewear merk Northern Lights. Handgemaakte brillen van de hoogste kwaliteit materialen. De unisex collectie bestaat uit heritage mountaineering brillen in een modern jasje.

Orion Anthony maakte niet zomaar een product, toen hij Northern Lights Optic lanceerde in 2015. Hij creëerde een levensstijl. Het merk wordt vertegenwoordigd door de NL-6 en acetaat NL-7 gletsjer bril-die werden geïnspireerd door Anthony’s eigen verkenning van de ruige bergen in British Columbia. Met hun lichtgewicht monturen, klassieke ronde lenzen, en verwijderbare lederen zij-kappen, brengt de optiek hulde aan de gouden eeuw van bergbeklimmen; zij het met een moderne twist. Deze signature modellen zetten de toon voor het merk en dat is volledig uniek in de optische ruimte.

Als een ode aan de alpinisten gebruiken van oudsher, heeft Anthony een vintage Spryte snowcat uit 1974 – een charismatische en onstuitbare kolos die vaak geparkeerd kan worden gevonden in dezelfde bergen, waar het merk is bedacht. Anthony werkt en ontwerpt in die omstandigheden in het ruige gebied vanuit een klassieke met doeken uitgeruste tent (compleet met een houtkachel) tijdens de winter. Hij trekt rechtstreeks inspiratie uit de elementen waarvoor Northern Lights Optic werd ontwikkeld.

Het was op NLO Basecamp waar een nieuwe visie werd geboren. Een die de talenten en visie zou combineren van de Franse fotograaf Alex Strohl met alpine erfgoed lifestyle vertegenwoordiger Anthony door middel van Northern Lights Optic. Bekend en gerespecteerd in de hele wereld is het werk van Strohl het best gekenmerkt door zijn buitengewone bestaan. In plaats van gekunstelde scènes, creëert Strohl authentieke momenten en vangt ze als ze zich ontvouwen voor hem. Voortdurend begeeft hij zich in het gebied van vervagende grenzen tussen werken en leven zoals hij zelf onderdompelt in majestueuze berg landschappen die zich uitstrekken tot in verre uithoeken van de aarde.

De ultieme belichaming van die gecombineerde visie werd gerealiseerd toen Anthony Strohl uitgenodigde om hem te vergezellen op een winter expeditie in British Columbia in het achterland, waar ze erop uit trokken voor een expeditie in de Alpen om de avonturen te documenteren tijdens hun tocht op een one-of-a-kind snowbike, genaamd de NL500. Terwijl het erfgoed van de NLO Spryte snowcat is geworteld in het mogelijk maken van expedities in de Alpen voor onderzoek is de NL500 helemaal een ander soort beest.

Net als Northern Lights Optic brillen is de NL500 een nieuwe fusie geïnspireerd door het oude. Op basis van de conversie van een houten slee naar een Yamaha MX motorfiets uit 1979 is het duidelijk dat het een totale metamorfose is en uniek is in deze wereld. Het donkere silhouet is onmiskenbaar tegen de grimmige witte sneeuw; zijn diepe grom kun je horen weergalmen in heel de Alpen. De motorfiets vraagt ​​aandacht en creëert nieuwsgierigheid van zelfs de meest onverstoorbare zielen. George Michael Sinclair Kennedy zei ooit: “Alle berglandschappen hebben verhalen: degene die we lezen, degene die we dromen, en degenen die we maken. “Een ware belichaming van deze verklaring kon niet eerder worden gevonden dan toen Strohl voor het eerst samen met Northern Lights Optic op avontuur ging om het verhaal van de NL500 te vertellen. Deze ervaring werd een onmisbare katalysator voor de creativiteit, voor het verhaal van de bergen, en een diepgewortelde samenwerking zou onvermijdelijk zijn.

De onmiskenbare liefde van Strohl voor de bergen, zijn verhalen en dapperheid bleek de perfecte pasvorm voor Northern Lights Optic te zijn; samen met COLETTE zullen zij elkaar tot de hoogste toppen verheffen van de alpine speurtocht tot het veroveren van de wereld van luxe eyewear met deze storm.

Translate »