Parasite

Parasite Eyewear
A4-YOUNES-VERSO-sans-logo

Parasite Eyewear

E-mail: parasite@parasite-design.com
Teleloon: +33 474 46 28 90
Website: www.parasite-design.com

Op Bold verkrijgbaar voor de volgende landen:
Alle landen.

Het bedrijf Parasite Design heeft 3 verschillende collecties: Parasite, Noego en Project Zero. In 2002 bracht Parasite een revolutie teweeg in de brillenindustrie met de introductie van het actieve “Stereo” -systeem. Het concept is de basis van het bestaan ​​van Parasite. Het houdt niet op de oren, het grijpt echt en past op het gezicht en biedt uitzonderlijk comfort en zit goed vast. Sindsdien positioneert het merk zich nog steeds als een leider op het gebied van design en innovatie. Comfort en lichtheid zijn de drijvende krachten achter het ontwerp van onze producten. De kwaliteit van onze producten onderzoekt 3 specifieke technologieën: Steel skin – Anti-Matter – Led-Vision:

  • Het Steel skin-materiaal is een lichtgewicht roestvrij staal, zowel flexibel als hypo allergeen. Onze eigen methode van snijden en graveren door fotogravure stelt ons in staat om zeldzame ingewikkelde en mooie ontwerpen te produceren.
  • Anti-matter komt voort uit een nieuw technologisch proces genaamd 3D-printen. Een laserstraal polymeriseert een polyamidepoeder laag na laag om een ​​solide compact object te bouwen dat sterk, flexibel en lichtgewicht is. Parasite heeft in 2016 de Silmo d’or gewonnen voor zijn zonnebril “Anti-Retro X”, die deze technologie gebruikt.
  • Led-Vision is gebaseerd op een dunne polyamidekristalstructuur, aan één zijde onderworpen aan een behandeling met vacuümmetaal. Door de dichtheid van de behandeling met vacuümmetaal te wijzigen, kunnen we een verscheidenheid aan iriserende kleuren verkrijgen over het hele spectrum. We gebruiken deze technologie ook op sommige van onze lenzen.
    Parasite is een transcendentie van de natuur, een bovennatuurlijke interpretatie van de werkelijkheid. Het dragen van Parasite is een odyssee voor onze diepste natuur om ons “SUPER ZELF” te onthullen.

Het Parasite-universum is een verlichte visie op hedendaagse sociale thema’s geprojecteerd in een wereld van anticipatie. De beperkte edities en samenwerkingsprojecten zijn beschikbaar op het Parasite Design Lab. Elk seizoen werkt de Parasite Design Lab-studio aan ‘concept-eyewear’ en samenwerkingsprojecten in beperkte oplage. Het is een experimenteel werk over de interactie tussen mens en bril. https://www.parasite-design-lab.com/

Noego is een ‘designercollectie’ gemaakt door Parasite-oprichter Hugo Martin in 2005. Het is gericht op een klantenkring die voor hun uiterlijk zorgt en opvalt. Noego-brillen spelen met structuur, kleuren en materialen en hun afwerking is fantastisch. Elk seizoen vernieuwt Hugo Martin de collectie, op zoek naar inspiratie in avant-garde trends uit mode, kunst en architectuur. Dankzij de creativiteit van het ontwerp, de innovatie als gevolg van technologie en een hoge productiekwaliteit, past Noego perfect bij onze hedendaagse eisen. De kleurencombinaties zijn een groot voordeel van Noego-brillen. Ze zijn vaak gewaagd, altijd oordeelkundig. De productiekwaliteit is hier ook zichtbaar: levendig of sober, teints zijn intens, subtiel en verfijnd. De materiële associaties zijn innovatief en creatief.
Na het winnen van de Silmo d’or in 2016 met het 3D-geprinte model “Anti-Retro X”, concentreerde het bedrijf zich op deze nieuwe technologie en lanceerde het zijn derde collectie Project Zero voor de volgende Silmo in 2017. De monturen worden gekenmerkt door een absolute lichtheid, ze kunnen zelfs minder dan 10 gram wegen. Project Zero wordt verspreid in oneindig veel vormen, kleuren en ideeën, meer dan 10.000 mogelijke variaties. Het patent van het scharnier van Project Zero is gebaseerd op een principe dat de fundamentele eigenschappen van 3D-printen exploiteert. Het mechanisme bevindt zich helemaal aan de binnenkant van de voorkant van het montuur. Geen enkele andere technologie zou dit mogelijk kunnen maken. Dankzij deze innovatie ontving het merk de IOFT-prijs in Tokio in de categorie “Functies en technologieën”. Als een project evolueert Project Zero met de tijd om de trend te volgen. Ontdek bijvoorbeeld sinds september onze nieuwe randloze modellen Made in France die worden gecombineerd met een 3D-clip om de bril elegant te kleden.
A4-LISA-RECTO-sans-logo
A4-DRISS-RECTO-sans-logo
Translate »