PLM

Plein Les Mirettes (PLM)
12980540_1012921275481549_786725770_n

Eye Eye Caramba

Lars Gerrits
Telefoon: +31(0)643 123 934
Website: www.plein-les-mirettes.fr

Plein Les Mirettes (PLM) is een onafhankelijk Frans label dat zich specialiseert in het ontwerpen van vrouwelijke brillen van “gedurfd” tot “glamour”. Hun ontwerpen zijn een unieke mix van know-how en passie. Frans erfgoed in een modern jasje dat boven de grillen van de mode uitstijgt. In een constante zoektocht langs vergeten Franse opslagplaatsen in de Jura, vindt ontwerper Christophe Morcamp unieke vintage acetaatplaten, welke ofwel direct gebruikt worden, of worden gereproduceerd bij Mazzucchelli. Deze unieke kleuren laten de romantische uitstraling van weleer herleven. Door de moderne vormgeving van het montuur, wordt die uitstraling terug gebracht naar het heden en zelfs daar voorbij. De gebruikte acetaatplaten zijn van uitzonderlijke kwaliteit en diens originele kleurstellingen vrijwel niet verkrijgbaar in de markt.

Christophe en Pascal, de oprichters van het label, hebben de wil hun eigen universum te creeeren, opnieuw een stijl te scheppen van waaruit eyewear het alledaagse leven en banaliteiten ontstijgt om een verhaal te vertellen, karakters te beschrijven en om ultieme vrouwelijkheid te benadrukken. De stijl van Plein les Mirettes breekt al te graag met gevestigde codes; ultra-chique mode-accessoires, stijlvol design, extreem comfortabel en functioneel, en bovenal van een buitengewone kwaliteit.

Plein les Mirettes lanceeert gemiddeld twaalf nieuwe modellen per jaar. Nu, in haar zesde jaargang, brengt het label een collectie op de markt die meer dan ooit creativiteit, design en ergonomie combineert met het streven om een link te leggen tussen, verleden, heden en toekomst van Franse eyewear.

‚Met deze nieuwe collectie hebben we tijdloze en moderne modellen ontworpen met een mix van creativiteit, passie, erfgoed en passie. Subtiel verbazingwekkend, extrovert of juist ingetogen wijs, met vloeiende silhouetten.’

Ch. Morcamp (designer en oprichter)

PLM Portfolio
12986488_1012921268814883_219100708_o
Translate »