Roger Bacon

Roger Bacon
09_fitslife
13_rogerthat
05_fitslife
Roger Bacon Portfolio

Roger Bacon

Eigenaar
Mail: info@rogerbacon-eyewear.com
Telefoon: +31 (0)35 302 0270
Website: rogerbacon-eyewear.com

Ieder gezicht is uniek, waarom niet elke bril?

Begin 2014 stelden de ondernemers Jan Berend Zweerts en Pieter Jonckheer van Roger Bacon Eyewear zichzelf deze vraag. De twee Delftenaren merkten bij hun eigen kinderen dat hun brillen steeds afschoven en niet lekker zaten. Toen ze nergens een bril konden vinden met de perfecte pasvorm, namen ze het heft in eigen handen.

Roger Bacon is een vooruitstrevend brillenmerk dat brillen op maat maakt doormiddel van een 3D-scan van het gezicht. Na uitvoerig onderzoek werd duidelijk dat de meeste brillen vaak niet goed aansluiten op de vorm van het gezicht. De meeste monturen hanteren een standaard formaat, waarbij geen rekening wordt gehouden met de specifieke kenmerken van iemands gezicht. Het gevolg hiervan is dat de bril bijvoorbeeld tegen de zijkant van het hoofd drukt of voortdurend van de neus afglijdt. Roger Bacon lost dit probleem op door brillen te ontwikkelen op basis van een 3D-scan van het gezicht. Het resultaat is een bril met een perfecte pasvorm en een design dat aansluit bij iemands persoonlijke stijl.

Meer dan simpelweg een bril.
Naast het ontwikkelen van de perfecte bril hebben de twee ondernemers veel tijd en energie gestoken in het merk zelf. Ze bouwen voort op de gedachte dat een bril met een perfecte pasvorm mensen kan helpen. “Wij vinden het belangrijk dat mensen zichzelf kunnen zijn en zich daar comfortabel bij voelen. Wij denken dat een bril met een perfecte pasvorm en een persoonlijke stijl daaraan bijdraagt”.

Service van een vakman
De brillen van Roger Bacon zijn niet online, maar alleen bij gespecialiseerde opticiens te koop. “We hebben bewust ervoor gekozen om niet online te verkopen, omdat we dan niet de service kunnen bieden die je bij een opticien krijgt. De kennis en ervaring die opticiens in huis hebben is iets waar wij veel waarde aan hechten. Persoonlijke aandacht en echt vakmanschap zijn zaken die goed aansluiten bij ons merk.”

Virtueel je bril passen
Omdat elke bril op maat wordt gemaakt, liggen ze niet op voorraad. Om de brillen te kunnen passen heeft Roger Bacon een digitaal display ontwikkeld waarmee je in de winkel heel eenvoudig alle modellen kunt proberen. Met de Roger Bacon app kun je alle modellen bekijken en kan de gekozen bril direct gedeeld worden met vrienden en familie. Wanneer iemand 100% tevreden is over de keuze van de bril, maakt de opticien een 3D-scan van het gezicht. “Aan de hand van de scan ontwikkelen wij een op maat gemaakte bril. Naast een perfecte pasvorm, kiest de klant zelf de kleur die het beste bij zijn of haar persoonlijke stijl past. Drie weken later is jouw unieke bril op te halen bij de opticien.”

Translate »