ROLF Spectacles

ROLF Spectacles
ROLF-eyewear-substance-detail-wunderbaum-brille-bild-Jan_Gutzeit
Basis Portfolio-rolf

ROLF Spectacles

Sebastiaan Overeem
Mail: Sebastiaan.Overeem@rolf-spectacles.com
Telefoon: +4369915444043
Website: www.rolf-spectacles.com

ROLF Spectacles werd in 2009 opgericht in het hart van de Tiroler Alpen in Oostenrijk. Het familiebedrijf is bekend geworden door zijn unieke houten brillen, en heeft zijn aanbod nu aangevuld met brillen gemaakt van titanium, steen, hoorn en plantaardige materialen – allemaal zonder gebruik van schroeven, waardoor er geen onderhoud nodig is. In 2019 had ROLF 39 mensen in dienst in zijn vestiging in Weißenbach in de regio Tirol in Oostenrijk, en verzond het zijn brillen naar meer dan 50 landen over de hele wereld. Oprichter en visionair Roland Wolf heeft de internationale brillenmarkt al verrast met verschillende innovaties met betrekking tot zijn kernproduct, te beginnen met materialen en overgaand naar productietechnologie en design. De brildesigner combineert zijn liefde voor de natuur met tijdloze stijlen en innovatieve technologie. Het succes hiervan blijkt uit de talrijke onderscheidingen, waaronder de Silmo d’Or, de German Design Award, de Green Design Award, de Red Dot Award en de Muse Design Award. Maar ondanks de internationale erkenning en de onderscheidingen blijft het creatieve bedrijf produceren in de thuisbasis van het merk, met de hand en met behulp van natuurlijke hulpbronnen, waardoor het trouw blijft aan de pijlers van het bedrijf: het creëren van producten die gisteren respecteren, werken voor vandaag, en voorbereid zijn op morgen.

_____________

De nieuwste creatie van Rolf Spectacles: Een kinderbril die bijna alles met je kan doen. De ROLF kinderbrillen zijn vederlicht, uiterst robuust, zonder schroeven, en perfect verstelbaar. Bovendien plantaardig, duurzaam, en gemaakt in Oostenrijk.

De brillen, gemaakt van de bonen van een snelgroeiende soort uit de familie van de Euphorbiaceae, werden uitgebracht tijdens het coronavirus in 2020 en lieten een wereldwijde pandemie hun succes niet in de weg staan. Met zijn stijlvolle brillen die functioneel zijn en ter plaatse worden vervaardigd, komt het tech- en designbedrijf meer dan ooit tegemoet aan de moderne eisen – zoals de jongste onderscheiding uit Parijs bewijst. De Tiroolse ontwerpers lossen met hun bonenbrillen verschillende problemen op, zowel vanuit het oogpunt van de klant als van de industrie. “Klanten willen het beste scharnier. Dat is wat ze krijgen. Ze willen superlichte monturen. Dat is wat ze krijgen. Ze willen verbeterde duurzaamheid in hun dagelijks leven. Dat is wat ze krijgen. En de brillenindustrie? Die heeft duurzame producten nodig. En dat is wat ze krijgt,” zegt Roland Wolf over het nieuwe product. Eén bril, vele voordelen

De substance kids collectie introduceert 3 designs in vier kleuren van de creatieve geesten in Oostenrijk. Prachtige contouren, slanke veren en strategisch geplaatste rondingen maken van elke bril een mooie en functionele kinderbril die ook nog eens comfortabel is om te dragen. Bovendien kunnen dragers profiteren van ROLF’s bekroonde Flexlock-scharnier, dat snel 3D-geprint kan worden op hetzelfde moment als de rest van het montuur. Dit proces vereenvoudigt de productie en minimaliseert het risico dat er reparaties nodig zijn. Dat is moderne duurzaamheid.

210923-ROLF-substance-kids-face-01
210910-ROLF-substance-kids-flexlock03
210910-ROLF-substance-kids-flexlock02
Translate »