Ronit Furst

Ronit Furst
Print_Res_rf0213_019
Ronit-Furst-7
Ronit-Furst-9
Ronit Furst Portfolio

Ronit Furst

Eigenaar
Mail: info@ronitfurst.com
Telefoon: +1 818 337 6752 Ext. 1
Website: www.RonitFurst.com

Elk van onze brillen is met de hand geschilderd. Dit is wat ons de vrijheid geeft om bijna elk patroon en de kleurencombinatie die we (of liever Ronit) kunnen voorstellen kunnen produceren. Op zoek naar iets anders kan men zien hoe de structuur van de verfkwast en de textuur van de verf zich verplaatst zoals bij een schilderij op doek. Na het schilderen van de bril ondergaat deze een speciale coating procedure, waarin het zijn totale look krijgt- crystal glanzend of mat zand – en die beschermt ook het schilderwerk tegen vuil en andere ongewenste effecten. De brillen zijn ontworpen om op een andere manier te bekijken vanuit elke hoek, met fijne details en kleine verfraaiingen, prachtige kleuren en asymmetrische ontwerpen. De ethos van het assortiment is te eigenzinnig, individuele stijlen die de persoonlijkheid van de drager weet vast te leggen.

Ons verhaal
We begonnen met het maken van de eerste brillen begin 2001. Het verhaal dat leidde tot deze collectie is wonderbaarlijk en zoals vele nieuwe fenomenen is het een natuurlijk onderdeel van ons leven geworden, en het gebeurde allemaal geheel bij toeval. Als fervent brillenverzamelaar en een frequent brillen gebruiker van jongs af aan, ging Ronit voortdurend op zoek naar haar volgende bril, maar het was het begin van een nieuwe eeuw en ze voelde dat ze echt iets bijzonders nodig had. Bij gebrek aan het vinden van een bril die bij haar stemming zou passen, besloot ze om te gaan schilderen op een van haar bestaande monturen. Het resultaat was precies wat ze zocht, een kleurrijke, levendige en super originele bril. In zekere zin heeft deze zelf beschilderde handgelakte bril haar hele leven veranderd. De feedback van vrienden, familie en van meer onverwacht volslagen vreemden waren overweldigend. Mensen stopten haar in de straat om haar te complimenteren en te vragen waar ze haar bril had gekocht … ze waren ervan overtuigd dat het een montuur was van een trendy boetiek in Parijs, Londen of New York. Men moet niet vergeten dat dit alles gebeurde in het jaar 2000 … de coolste brillen toen in de winkels waren in zwart, wit of bruin.

Dit gegeven werdt niet genegeerd door Ronit’s echtgenoot Ehud Bibring die onmiddellijk de zakelijke mogelijkheden herkende. Na een grondige studie over de productie van kunststof monturen hebben zij, in januari 2002, de firma Art Optic Ltd opgericht– de trotse producent van Ronit Furst handbeschilderde brillen. 10 jaar later, in 2012 werden ze vergezeld door hun oudste zoon Tom, die nu de belangrijkste fabriek in het noorden van Israël beheert.

Colour is our Passion, When Art meets the eye.

Deze collectie zal worden gepresenteerd in de “Cherry in Paris” expositie van de TEF Artisan Area.

Translate »