Say-oH

Say-oH
alpha_image
SAY-OH_handcraft
IMG_4401
Say-oh Portfolio

Say-oH

Christopher Esposito
Mail: eyewear@eande-ltd.com
Telefoon:  +81 (0)256 39 01 77
Website: www.say-oh.com

E & E werd opgericht in 2005, gelegen in Sanjo, Japan. Begonnen als een importeur en distributeur van zonnebrillen en outdoor producten met een eigen inslijpcentrale voor zonnelenzen-en shields om zo aanvullende diensten te bieden aan hun klanten. Vervolgens is E & E begonnen met het importeren en distribueren van correctiemonturen uit Frankrijk, Duitsland en Italië.

Als een importeur/distributeur wordt je ‘Maker’ genoemd in Japan, iets dat nooit goed heeft gevoeld aangezien we niets maakten maar importeerden. Door een diepe overtuiging dat producten die lokaal worden gemaakt de kloof tussen ambachtslieden en de consument zal doen verkleinen, startte E & E in 2012 met het gebruik van Japans acetaat om zelf brillen te produceren. In 2016 startte E & E met de productie van brillen van Japans titanium. 100% gemaakt in eigen huis van begin tot eind op ons hoofdkantoor in Sanjo, Japan. Voel het vakmanschap, zet ze op, verander de manier waarop je ziet en wordt gezien, we hopen dat mensen om je heen gaan zeggen: “oh!”.

Wij zijn een van de 3 fabrieken in Japan die acetaat brillen kunnen maken van begin tot einde. Dit geeft ons veel vrijheid en plezier om onze ideeën te verwerkelijken! Daarna zijn we begonnen met het maken van titanium van begin tot eindproduct en dat maakt ons zelfs tot één van de twee producenten in Japan, die niet alleen acetaat brillen kunnen maken maar ook metalen (titanium) brillen en dat gaat ons erg goed af. We hebben een speciaal inkapsel proces waar we artistiek ontworpen draden kapselen in de veren – ze voegen een hele andere dimensie toe, voor het grootste deel houden we het graag subtiel, iets waarvan je maar een glimp opvangt maar er wel voor zorgt dat je nog een keer kijkt. We bieden technisch mooie brillen, evenwichtig, gemakkelijk draagbaar, eenvoudig af te passen, maar met het warme gevoel van een goed geproduceerd Japans montuur, iets wat je niet alleen ziet, maar waar het gevoel ontstaat, als een bril die tot leven komt. Als ontwerper streef ik naar “Iki”, dat is een concept van honderden jaren geleden hier in Japan – waarschijnlijk het best vertaald als chique in een onvolmaakt mooie, pretentieloze en natuurlijke manier. (Een nogal moeilijk uit te leggen begrip in een woord, eerlijk gezegd..). Ik streef ook naar eerlijkheid en integriteit in elk montuur, in onszelf en in ons bedrijf.

Wij zijn een energieke mix van ambachtslieden, ingenieurs, opticiens, kunstenaars, ontwerpers, smeden, naaister en houtbewerkers die allemaal één gemeenschappelijk doel hebben, iets moois maken waar zoveel mogelijk mensen van kunnen genieten, het vakmanschap waarderen en het montuur uiteindelijk hun eigen maken.

Say-Oh: Handgemaakte Japanse brillen
, Something that makes you say “oH!”
Neoklassieke modellen (een knikje naar het verleden en een knipoog naar de toekomst), comfortabel, eerlijk, maar met een beetje kleur, een persoonlijkheid, aandacht voor detail en producten waarin u het vakmanschap kunt voelen. Say-Oh geeft u een warme glimlach als finishing touch. Details en het gevoel van vakmanschap, dat is iets wat de drager en de maker met elkaar verbindt. We hebben veel plezier in het maken en ontwerpen van de monturen, maar ook voor een opticien moet het een goede combinatie van draagbare/gemakkelijk verkoopbare monturen zijn die de klant prikkelen. Voor mij staat “draagbaar” en “betaalbaar” niet voor saai of suf, maar kunnen kleine subtiele details, zoals de draden, nauwelijks merkbaar verwerkt in de veren of een eigenzinnige twist in de veer het montuur uniek en speciaal maken. De collectie is ontworpen om de opticiens “oh!” te doen zeggen.

Say-Woof:

Brillen voor honden en hun eigenaren – we begonnen met het maken van brillen speciaal ontworpen voor onze honden! Het is een prachtig ontwerp-proces en geeft u een nieuw perspectief op vormen – de neusbruggen zijn ontworpen voor de honden,aangepaste pupil distance, en de brillen passen zelfs goed op het hondenhoofd met omgekeerde bi-focale glazen met bochten om het af te passen op een hondenhoofd (maar nog steeds toestaat dat de bril kan worden gevouwen). Vervolgens hebben we brillen met dezelfde basisvorm en weer aangepaste vorm van de neusbrug voor mensen. Je kunt dus gaan voor een wandeling met je beste vriend in stijl!

Luit:
Brillen waarmee je kunt spelen! Rosewood en Esdoorn veren met traditionele gitaar snaren evenals met parelmoer inleg. Het is niet alleen erg leuk om te maken maar ze zijn ook nog eens zeer comfortabel en licht. Met behulp van de veer-scharnieren zijn de veren goed verstelbaar.

Chibi:
Chibi betekent ‘Piepklein’ in het Japans – door een verstelbare zadel neusbrug zijn deze monturen met zeer kleine lenzen uiterst comfortabel om te dragen. U kunt diverse monturen bekijken op onze web-site.

Translate »