Stichting Masechaba

Stichting Masechaba
kind-201
kind-27
oogmeet-unit-masechaba-1140x445-1024x400
Sponsoring Portfolio

Stichting Masechaba

Sponsor project
Bert Koopman
Website: www.masechaba.com

Stichting Masechaba geeft kansarme kinderen een KANS!
Masechaba betekent ‘Mother of the People’ en zegt al veel over ons werk. Wij bieden opvang, eten en drinken, onderwijs en medische verzorging aan zo’n 200 weeskinderen. Deze kinderen in de leeftijd van 3 t/m 11 jaar komen elke dag bij de dagopvang: “Masechaba Day Care” in township Bethlehem (Zuid-Afrika). Veel kinderen zijn geïnfecteerd met HIV. In het ‘Bishop Koopman Masechaba Building’ krijgen de kinderen alles wat ze nodig hebben om gewoon kind te kunnen zijn. Tenminste: zolang het duurt, want hun levensverwachting is niet altijd hoog! Wij proberen deze kinderen zo’n  plezierig en mens- en kindwaardig  mogelijk leven te bieden.

Veilige haven
Deze kinderen verdienen een veilige haven. Een plek waar ze gewoon kind kunnen zijn. In hun jonge leven hebben deze kinderen al heel wat meegemaakt. Buiten het feit dat ze hun ouders verloren hebben en vaak zelf besmet zijn met HIV, zijn ze vaak ook in aanraking gekomen met seksueel misbruik of geweld. Masechaba Day Care Centre biedt ze zorg die ze aanvankelijk niet kenden. Integendeel. Als aids- wezen werden ze aan hun lot overgelaten. Vaak zorgt een oudere zus of broer, tante of oma voor de kleinste kinderen. Door de armoede en moeilijke omstandigheden is de verzorging en ontwikkeling van deze arme kinderen een groot probleem.

Bij Masechaba krijgen ze begeleiding, rust, medicijnen en onderwijs zodat ze meer kansen hebben om iets van hun leven te maken. En belangrijker nog: er wordt naar hen geluisterd. Door te leren praten over hun emoties haalt Masechaba de jongeren uit hun isolement. Aandacht hebben deze ‘onzichtbare kinderen’ broodnodig en heel erg verdienen!

Na schooltijd gaan de kinderen terug naar hun familie. Ook de familie wordt door het centrum begeleid. Deze begeleiding is in handen van Hospice Golden Gateway. Masechaba Day Care Centre is bedoeld voor de allerarmste kinderen. Hier kunnen ze samen zijn met andere kinderen. Mogen en kunnen ze kind zijn en worden ze beschermd. 

Focus
Stichting Masechaba heeft een duidelijke focus en richt zich op de volgende projecten: Masechaba Day Care Centre, Maluti Hoogland Skool, Voedselprogramma, Containerproject. Dit doen wij in samenwerking met  de Foundation Masechaba in Bethlehem in Zuid Afrika. Het hele traject wordt volledig gedragen door vrijwilligers.

Het is méér dan hulp bieden aan aidswezen.
Zo heeft ons voedselprogramma een positieve impact op de gehele gemeenschap. Het containerproject biedt de mogelijkheid om moeilijk lerende kinderen en gehandicapte kinderen te voorzien van goederen en hulpmiddelen. Stichting Masechaba is een kleinschalig goed doel met een groot effect voor kansarme kinderen!

Continuïteit belangrijk
Hoewel het begin er is, blijft Masechaba bezig met het uitbreiden en onderhouden van de huidige projecten. Het planten van fruitbomen, meer onderwijzers zodat nog meer kinderen in Masechaba hun ‘moeder’ kunnen vinden. Ook spullen, medicijnen en speelgoed zijn zeer welkom. Voor al deze dingen hebben we donateurs nodig. Als u iets kunt missen aan geld of middelen, dan hopen we dat u aan Masechaba denkt. U maakt er niet alleen veel kinderen blij mee maar biedt ze tegelijkertijd ook een kans op een betere toekomst.

Translate »