TOM FORD

TOM FORD
Tom Ford - Marcolin Portfolio
TF_SunMan_1600x900

Marcolin

Tom Ford gelooft in de kracht van brillen – het eerste accessoire dat opvalt. Zijn lente/zomercollectie 2022 biedt een hoge stijl en een hoge functionaliteit, maar biedt tegelijkertijd de diversiteit die nodig is om tegemoet te komen aan de uiteenlopende stemmingen en persoonlijkheden van de Tom Ford-klant. Klassieke motieven krijgen subtiele stijl-upgrades; de iconische infinity cross-bridge bijvoorbeeld versterkt de toonaangevende piloot. Meer modieuze monturen weerspiegelen zowel vintage als actuele referenties. Fords bepalende esthetiek vond zijn wortels tijdens zijn jeugd in de jaren zeventig. Dat decennium blijft zijn werk beïnvloeden in ontwerpen zoals de oversized, hoekige Jacquetta en de Fonda, met zachte hoeken die een nieuwe draai geven aan “rond”. Excentriciteit is terug te vinden in de Wyatt, een hippe update van het op de jaren vijftig geïnspireerde cat-eye montuur. Een alternatieve, modernistische sensibiliteit komt op verschillende manieren tot uiting in de gedurfde geometrie van de Renee en in de minimalistische Oscar, een lichtgewicht, plat montuur met opvouwbare veren dat gemakkelijk in een borstzakje past. Tom Ford Eyewear combineert Fords meesterlijke hands-on design met Made-in-Italy vakmanschap. Luxe materialen en het kenmerkende, slanke “T”-logo geven zelfs de meest flamboyante vormen een geraffineerde uitstraling. De optische brillen maken gebruik van de innovatieve Blue Block lenstechnologie die het visuele comfort verbetert en de vermoeide ogen vermindert die vaak het gevolg zijn van langdurig beeldschermwerk.

_____________

Tom Ford is een van de meest gerespecteerde en succesvolle ontwerpers van vandaag. Als winnaar van talrijke designprijzen begon zijn opmars in de mode in 1994. Na verschillende samenwerkingen met legendarische modehuizen, kondigde hij in april 2005 de oprichting van het merk Tom Ford aan. In datzelfde jaar ondertekende Tom Ford zijn partnerschap met de Marcolin Group voor de productie en distributie van optische monturen en zonnebrillen.

In april 2007 opende zijn eerste rechtstreeks geëxploiteerde winkel zijn deuren in New York op 845 Madison Avenue. Dit viel samen met het debuut van de kenmerkende Tom Ford Menswear and Accessory Collection. In februari 2011 werd de Tom Ford Womenswear Collection geïntroduceerd aan klanten over de hele wereld. Als voorloper van trends is Tom Ford al lang een stijlicoon die de stemming van het moment blijft leiden en vormgeven. Een krachtige visie van moderniteit en glamoureuze allure is te zien in al zijn creaties en producten, die worden gekenmerkt door een innovatief en provocerend ontwerp, aandacht voor detail en exclusieve materialen en vakmanschap.

De kernwaarden van het merk worden weerspiegeld in de brillencollectie: Made in Italy, met een nauwgezette aandacht voor detail en producten van hoge kwaliteit. De zonnebrillen en brillen smelten samen met zowel vintage als hedendaagse invloeden. Alle stijlen zijn direct herkenbaar door het elegante metalen “T” detail, het onbetwiste icoon van het merk. Onder de meest iconische en begeerde stijlen kunnen we de Whitney, de Jennifer, de Cary, de Leo en de zonnebrillen die door James Bond in de 007 Saga films werden gedragen (Marko, Snowdon en Henry) rekenen.

TF_OptMan_1600x900
FT0914_01B_01
TF_SunWoman_1600x900
FT0911_28B_01
Translate »