Veronika Wildgruber

Veronika Wildgruber
Veronika-Wildgruber-FURY
Veronika Wildgruber Portfolio

Studio Veronika Wildgruber

Tom Danneels
Mail: contact@veronikawildgruber.com
Telefoon: +32(0)475643163
Website: www.veronikawildgruber.com
Veronika Wildgruber benadert design door materialen. Vakmanschap en het productieproces inspireren haar. Ze omschrijft haar werk als “eenvoudig en verrassend“. Na haar studie in productontwerp aan de faculteit Design en Kunsten in Bolzano, Italië, ging ze naar Parijs. Ze werkte samen met gerenommeerde ontwerpbureaus zoals Gabriele Pezzini, Pierre Charpin en Robert Stadler. Tegelijkertijd begon Veronika haar eigen ideeën te implementeren in  product- en interieurontwerp.
In Parijs ontmoette ze Jacques Durand, een specialist in brillen. Hij was geïnteresseerd in Veronika’s frisse en creatieve aanpak die niet werd beperkt door de productie parameters wat resulteert in “onmogelijke” nieuwe creaties. Wat begon als een experiment werd een constante samenwerking over meerdere jaren.
Haar werk is tentoongesteld in de hele wereld, en is bekroond met de Silmo d`Or in 2010 en de IF Product Design Award 2011. In 2010 is haar Studio voor  interieur en productontwerp verhuisd van Londen naar de nieuwe locatie in Berlijn. Ze werkt momenteel samen met galeries in São Paolo, Chicago en Londen. Veronika is de art director van Jacques Durand Occhiali en het hoofd van Veronika Wildgruber Eyewear.
FURY
Translate »