YOHJI YAMAMOTO

YOHJI YAMAMOTO
Schermafbeelding-2017-12-25-om-10.44.04
Schermafbeelding-2017-12-25-om-10.32.09

4 I’s Exclusive Agency

Linda Deplacie
Mail: linda@lindadeplacie.com
Telefoon: +32 (0)9 223 32 75
Website: www.4is-eyewear.be

Sinds 1972 verspreidt Yohji Yamamoto zijn revolutionaire, steeds groter groeiende gebied van invloed. Gedreven door zijn verlangen om anti-mode te creëren door middel van mode zijn zijn ontwerpen avant-garde, maar toch tijdloos. Bekend om het vervagen van de grens tussen mode en kunst, heeft hij theatrale en filmische mode beïnvloed, en is zijn werk wereldwijd tentoongesteld. De Yohji Yamamoto-brillencollectie is geïnspireerd op zijn originele drieluik: “Dramatic, Avant Garde en / of Intelligent” Het resultaat is een intrigerende verzameling brillen en zonnebrillen die tegelijkertijd uitdagend en glamoureus zijn; avant-garde en origineel. Deze verleidelijke collectie onderzoekt de wederopbouw door deconstructie. Is een verkenning in diepte van kleur en een uitdrukking van Yamamoto’s rebelse geest, zijn liefde voor vorm en vaardigheid in het snijden van vormen. “Zwart is tegelijkertijd modern en arrogant. Zwart is lui en gemakkelijk – maar mysterieus ”

Het palet van de verzameling is inderdaad exclusief ontwikkeld en weerspiegelt Yohji Yamamoto’s kleding: donkere, sombere tinten die op het eerste gezicht zwart lijken, maar met nader onderzoek meerdere lagen van donkere kleuren onthullen die samen een rijkheid in kleur creëren die zwart alleen kan niet leveren. “Met mijn ogen gericht op het verleden loop ik achteruit in de toekomst.”

Tijdens het gieten is het cruciaal voor Yohji om een gevoel van het moment te beleven. Hij gelooft in de gelukkige ongelukken die zich op elk moment voordoen, niet om teveel na te denken met de hersenen, maar meer om de onmiddellijke inspiratie te voelen “Ik kan gewoon niet tegen de neiging van mensen om conservatief te worden. Zelfs de term avant-garde is nu slechts een kleine modecategorie. Het werd zo goedkoop en pretentieus. Ik heb er een hekel aan. Maar toch geloof ik sterk in de avant-garde geest. Om weerstand te bieden tegen traditionele waarden. Je zult in staat zijn om iets tegen te werken en iets van jezelf te vinden, maar pas nadat ze de lange weg van gevestigde tradities en waarden hebben afgelegd. Het is niet alleen een jeugdig gevoel, noch een soort van nostalgie. Ik leef er gewoon mijn leven mee … “

Schermafbeelding-2018-08-05-om-11.23.05
Schermafbeelding-2018-08-05-om-11.22.39
Translate »